Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
9 septembrie 2022

Cinema Victoria Timișoara își așteaptă spectatorii cu program săptămânal

Cinema Victoria Timișoara, prima dintre fostele săli de cinema reabilitate de Primăria Municipiului Timișoara, începe programarea constantă a evenimentelor cultural-artistice ce va cuprinde proiecții de film, spectacole de teatru, dezbateri și multe altele.
Cinema Victoria Timișoara

Luna septembrie vine cu vești bune legate de Cinema Victoria Timișoara. De acum sala de evenimente va avea program constant, de care se ocupă o echipă dedicată a Centrului de Proiecte. Echipa de start este formată din: programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră, sub conducerea Ioanei Dragomirescu, care a coordonat în ultimii patru ani Cinema Elvire Popesco din București, cea mai frecventată sală de cinema de artă din țară. 

Vă reamintim că strategia de reintegrare în peisajul cultural a fostelor cinematografe de stat a fost prezentată în primăvara acestui an.

Programul va începe cu secțiunea de film a Festivalului Flight, în weekendul 9-11 septembrie, incluzând trei filme urmate de dezbateri cu actori și producători, moderate de îndrăgita Irina-Margareta Nistor.

Următoarea secvență debutează vineri, 16 septembrie, cu Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment de tradiție care revine la Timișoara după 10 ani pentru a celebra cinematograful autohton cu trei dintre cele mai recente filme românești: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat. În completarea acestui eveniment, publicul cinefil este așteptat sâmbătă 17 septembrie să descopere în avanpremieră Marocco, urmat de o discuție cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău, iar duminică 18 septembrie regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș vor răspunde întrebărilor spectatorilor după proiecția Balaur.

În perioada 23-25 septembrie vom putea viziona filme europene. Sunt programate filme pentru copii și adolescenți, avanpremiere cu spectaculosul documentar Le Chêne și spumoasa comedie El Buen Patron, dar și piesa de teatru Terapia Gorgo, prezentată în premieră de Teatrul Basca


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?