Proiectele se pot depune pe site-ul nostru începând de astăzi și până în data de 18 mai. Evaluarea și selecția va fi făcută de către cei 7 membrii ai Echipei Curatoriale, formată din 3 curatori și 4 experți, selectată în urma unui apel internațional în luna noiembrie anul trecut.
Scopul acestei sesiuni de finanțare este de a activa gazdele din Programul Cultural Actualizat și partenerii acestora, pentru a implementa un program cultural de dimensiuni internaționale pentru anul 2023. Ne dorim ca aceste finanțări, în anul premergător exercitării titlului, să contribuie la succesul programului cultural pus la încercare de criza pandemică care a afectat întreaga lume în ultimii ani.
Este important ca titlul de Capitală Europeană a Culturii să extindă dimensiunea europeană a orașului, să implice și să încurajeze participarea sporită a timișorenilor în activitățile culturale ale orașului. Anul 2023 trebuie să fie o pârghie solidă către scena culturală internațională, iar programele culturale gândite de către sutele de operatori culturali, să fie un punct de reper, dar cu potențial de dezvoltare în viitor.
Pasul următor spre Timișoara 2023 este lansarea unor apeluri de finanțare la nivel național și internațional pentru proiecte culturale care să extindă și să consolideze Programul Cultural Timișoara 2023-Capitala Europeană a Culturii Actualizat. Toate informațiile legate de următoarele sesiuni de finanțare vor fi făcute publice la scurt timp după adaptarea cadrului legislativ prin modificarea Ordonanței 51/1998 și a Ordonanței 42/2019.