Ne/Re-văzut este un proiect cultural de artă new media organizat de Asociația Narative în spațiul public din Timișoara, cuprinzând patru activări publice desfășurate în perioada august-septembrie, dintre care unul în cadrul City Celebretion/Celebrarea orașului. Ne/Re-văzut devoalează publicului istoriile ascunse în spații publice, pentru a crea o legătură emoțională între locuitori și aceste spații de tranziție. Proiectul se axează pe utilizarea tehnologiei multimedia augmentate pentru a scoate la iveală ne-văzutul. Stratul invizibil, poveștile, vor fi documentate și selectate pornind de la arhiva artistei multimedia din proiect, Cinty Ionescu (arhiva Povești în bucate) și a partenerului proiectului, Asociația Prin Banat (arhiva Cămine în mișcare).
Istoriile personale și memoria colectivă, parte a patrimoniului cultural imaterial al zonei, vor fi transpuse într-o instalație digitală care folosește sunet, imagine și animație în realitatea augmentată suprapusă spațiilor publice din proiect într-o echipă interdisciplinară formată din: Ioana Nicoară, Makunouchi Bento (Valentin Toma și Felix Petrescu), David Grohe și Cinty Ionescu. Instalația va fi accesată folosind telefonul mobil al participanților, printr-o aplicație gratuită, urmând imaginile expuse în spații publice (afișaj public, vitrine, etc) și instrucțiunile unui mediator cultural.
Asociația Narative este o organizație culturală înființată în luna martie 2024 de trei artiști cu experiență de peste 20 de ani pe scena culturală. Cinty Ionescu (designer video), Peca Ștefan (dramaturg și scenarist) și Laurențiu Bănescu (actor de teatru și film) sunt artiști a căror experiență pe scena independentă i-a pus de nenumărate ori în situația de a-și produce și de a-și coordona managerial proiectele culturale. Întâlnirile constante pe care le-au avut de-a lungul parcursului profesional și viziunile comune i-au determinat pe cei trei să înființeze Narative, ca o platformă de expresie și experiment, de dezvoltare și susținere pentru artiști și proiecte care îmbină limbaje creative variate. Proiectele Narative, ca și membrii fondatori ai acesteia, se află adeseori în zona de intersecție a artelor cu domenii de activitate conexe datorită preocupării constante pentru integrarea elementelor de cercetare și educație, de experiment artistic, precum și pentru stabilirea de relații între actorii culturali și comunitățile în care activează. Printre principiile directoare ale asociației se regăsesc curiozitatea de explorare și tendința de prioritizare a procesului creativ, suscitarea spiritului critic în contextul libertății creației, promovarea dialogului dintre puncte de vedere și narațiuni sociale diferite, precum și coagularea de comunități creative. Membrii asociației au experiență în conceperea, derularea și coordonarea de proiecte culturale (proiecte interdisciplinare, producții teatrale, expoziții, ateliere educative și workshop-uri, cercetare documentară) din finanțări publice (AFCN, ARCUB, Centrul de proiecte, ICR) și private, precum și de adunare de fonduri de tip crowdfunding. Președinta Asociației Narative, Cinty Ionescu (Alexandra-Vasilia Ionescu-Ocnița) are calitatea de manager de proiect, poziție pe care a avut-o în multiple proiecte anterioare. În ultimii 2 ani a coordonat desfășurarea proiectelor Green Hours Live(s) (ARCUB) și Povești în bucate (Centrul de proiecte).