Mind-moving Tour aduce împreună AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică și Asociația Entuziart, într-un efort comun de promovare a dansului ca modalitate terapeutică expresiv-creativă și spațiu de reflecție comunitară. Scopul proiectului este diseminarea producției și metodologiei coregrafice realizată în urma unui proces de lucru interdisciplinar dobândit în spitalele de psihiatrie. Membrii organizației au găsit în Timișoara o comunitate tânără interesată și dornică de dans contemporan, dar limitată
de numărul mic de producții care pot fi susținute de profesioniștii locali. Ei vor organiza un atelier-audiție și își vor extinde echipa cu doi artiști locali, aducând astfel diversitate pe scena locală și flexibilitate în capacitățile de prezentare a instalației.Proiectul consolidează punțile de colaborare cu profesioniștii din Timișoara și contribuie la dezvoltarea competențelor. Susținut local de Asociația Noi Re-creăm, proiectul implică o colaborare cu coregrafa Alexandra Gîrbea, invitată să se alăture echipei performative și să coordoneze o intervenție stradală performativă în cadrul evenimentului de Celebrare a orașului/City Celebration. În vederea integrării celor doi performeri locali și pentru menținerea colaborării cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu Timișoara - Secția Clinică Psihiatrie Pediatrică, vor fi organizate ateliere de art-terapie și dans-terapie coordonate de terapeuți locali. Repetițiile pentru instalație se vor desfășura la Timișoara cu Alexandra Gîrbea și la București cu cel de-al doilea performer selectat, care va beneficia astfel de o rezidență AREAL. În perioada 1-3 noiembrie, instalația performativă mind-moving va fi prezentată la Palatul Ștefania, într-o structură adaptată spațiului și cu o echipă performativă mixtă, cu artiști din București și Timișoara.
Areal Dans SRL este o entitate juridică privată creată în decembrie 2020 de coregrafii asociați Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilienfeld, Cosmin Manolescu și Valentina de Piante Niculae pentru a susține dezvoltarea infrastructurii coregrafice prin deschiderea unui nou studio/spațiu coregrafic la București; inițierea de noi proiecte artistice colective; crearea și implementarea de programe incluzive de educație prin dans; susținerea cercetării artistice și a schimbul de practici performative între coregrafi, compozitori, poeți, regizori de teatru și de film, artiști vizuali, arhitecți etc. Din luna martie 2021, spațiul AREAL funcționează într-un spațiu la București care include 2 studiouri de dans, un spațiu lounge, o cameră de rezidențe pentru artiști și spații anexă. Din iunie 2021, AREAL este membru al rețelei European Dancehouse Network (EDN), o rețea cu 47 de organizații din 28 țări europene.