Vinerea Culturală 11.0 este un proiect de promovare a culturii în general, dar în special în rândul tinerilor. Proiectul a ajuns la a XI-a ediție. Fiecare ediția a reușit să înglobeze peste 250 de elevi și 15 profesori angrenați în programe culturale, de la galerii de artă, spectacole de teatru, concerte la ateliere susținute de artiști plastici). Organizatorii au conceput, în edițiile anterioare, un proiect de conectare a mediul școlar urban cu mediul școlar rural, oferind posibilitatea ca elevii să se cunoască, să își dezvolte cunoștințele și abilităților legate de diferențe interetnice și culturale.
Pentru ediția din acest an, organizatorii extind proiectul conectând tinerii din mediul rural cu cei din județele învecinate (Arad), dar și din Szeged (Ungaria). Prin contactul direct cu artiști, istorici, ghizi turistici, tinerii află lucruri noi despre orașul Timișoara. Proiectul include mai multe tipuri de activități: formarea echipei de animatori culturali voluntari, tur ghidat, participare la spectacole, vizită la muzeu, ateliere pe diferite tematici, activități de tip treasure hunting, dar și un atelier de mediere culturală. Grupul țintă al proiectului sunt tineri din Timișoara, respectiv tineri din mediul rural din județele Timiș și Arad, precum și cei din Szeged (Ungaria).
Fundația Integratio a fost înființată în anul 2000, cu scopul de a dezvolta domeniile științifice, de informare, de educație și formare profesională pentru a facilita integrarea în Uniunea Europeană. Odată cu integrarea euroatlantică din anul 2007, Fundația și-a propus noi scopuri: sprijinul elevilor talentați, cercetarea și promovarea bilingvismului, elaborarea de metode non-formale de învățare, creare de jocuri educaționale, promovarea voluntariatului și dezvoltarea comunităților. Au fost accentuate valorile europene, precum societatea orientată către cunoaștere, spiritul activ de cetățean european, valorile comunităților, multiculturalismul sau multilingvismul. Fundaţia s-a angajat în crearea unui mediu instituţional, cu ajutorul căruia se poate angaja în organizarea unor cursuri de pregătire pentru tineri şi adulţi în diferite domenii legate de Uniunea Europeană, dezvoltarea comunitară și voluntariat.
Fundația Integratio a creat mai multe seturi de metode și tehnici non-formale: Caravana EU (pentru cunoașterea unor informații interdisciplinare despre Uniunea Europeană), Jocuri pentru educația multiculturală, Jocuri pentru dezvoltarea bilingvismului. În 2022, fundația a elaborat un set de tehnici și resurse care susțin educația non-formală a tinerilor în cunoașterea orașului Timișoara. Implică-te și tu! este un program organizat anual de Fundația Integratio încă din anul 2018, pentru a promova voluntariatul în rândul elevilor de liceu. Considerăm că este foarte important ca tinerii să își dezvolte simțul civic și responsabilitatea pentru ceilalți, iar voluntariatul este o foarte bună formă de implicare a tinerilor în comunitățile din care provin.