Melodiy propune o serie de concerte și activități cu publicul în Timișoara, având ca nucleu producția de tip do-it-yourself/DIY (în traducere: fă-o tu însuți), practicile muzicale neconvenționale și dialogul fertil dintre muzică și arte vizuale. Evenimentele includ un concert care reunește unele dintre cele mai inovatoare discursuri muzicale de pe scena independentă locală - artiști precum formația deathbycoconut (krautrock), Suce Fraga (electro rap), Esosu (hip-hop) și Plevna (o paletă unică de influențe multiculturale), alături de artistul vizual Ion Cotenescu/cote.ggml. Acesta va realiza o intervenție de tip video-mapping pentru iluminarea ambientală a spațiului și pentru valorificarea arhitecturii și istoriei locului care găzduiește concertul: spațiul Bastion 1 din Cetatea Timișoarei, gestionat de Centrul Cultural German prin proiectul HEI.
Proiectul va include o un live cu o componentă interactiv - educativă a grupului Barbarossa, prima trupă de percuție și samba din țară, care va avea loc pe bulevardul I.C. Brătianu (parte din Celebrarea orașului/City Celebration, 16 - 18 august 2024), și un atelier de producție și compoziție muzicală pentru copii, adolescenți și tineri, găzduit de asociația Minitremu și susținut de Esosu și muzicienii din deathbycoconut. Proiectul se va ramifica printr-o serie de materiale video și audio.
Asociația Cosmos in Logos este o organizație non-guvernamentală înființată în martie 2022, dedicată culturii contemporane, artelor vizuale, sonore și inițiativelor interdisciplinare, co-fondată de Irina Radu (curatoare, antropolog vizual), Cristina Vasilescu (curatoare) și Diana Vasilescu (artistă vizuală). Misiunea Asociației este de a susține cultura contemporană în România și de a iniția și încuraja dialogurile și colaborările dintre practica artistică și alte domenii de activitate, incluzând (dar fără a se rezuma la): sociologie, antropologie, economie, jurnalism, studii politice, cinematografie. De la înființare și până în prezent, în cadrul Asociației Cosmos in Logos au fost derulate cu succes proiecte finanțate de ARCUB, dar și de University of Bergen (Norvegia), prin platforma Communities in Movement.
Cel mai amplu proiect al asociației este Quote—Unquote, o platformă de sondare a fenomenului de vorbire în public prin practică artistică și intersecția ei cu alte domenii de activitate, procese colaborative, expoziții, rezidențe artistice și publicații. Până în decembrie 2021, activitatea Quote—Unquote s-a derulat sub Asociația Infinite Conversation, co-fondată de aceleași două membre (Irina Radu și Cristina Vasilescu, alături de Dan Angelescu), însă ca urmare a unor restructurări interne, entitatea juridică s-a recoagulat prin Asociația Cosmos in Logos. Experiența celor 3 membri însumează peste 10 ani de activitate în domeniul cultural și include numeroase proiecte desfășurate în calitate de organizatori, coordonatori și curatori și încheiate cu succes, co-finanțate de AFCN, ARCUB, Goethe Institut Bukarest, Pro Helvetia, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București etc.