Centrul de Proiecte
Timișoara
AtelierExpozițieTur ghidat

Sit+Read Artbook Fair

25–27 octombrie 2024

Asociația La Figurat propune, în cadrul Sit+Read Artbook Fair, o expoziție de afișe, realizată de colectivul artistic Matrijarsija, din Blegrad (Serbia), care evidențiază creativitatea și diversitatea expresiilor grafice contemporane, reflectând teme socio-culturale relevante. Ca entitate artistică, Matrijarsija organizează expoziții, ateliere și evenimente care încurajează interacțiunea și creativitatea în rândul participanților. Expoziția cu care vor fi prezenți la Timișoara va oferi o privire asupra activității grupului artistic Matrijaršija din Belgrad, evidențiind contribuțiile sale semnificative la arta independentă și viața comunității. Expoziția va cuprinde o selecție de afișe care au fost distribuite în toată lumea, reflectând evenimente culturale și campanii sociale, tricouri, publicații și fanzine, fotografii și materiale video, interviuri, materiale mass-media etc.

În cadrul expoziției, va avea loc și o prezentare pe tema serigrafiei, în cadrul căreia va fi prezentată tehnica serigrafiei, ilustrând procesul prin care artiștii creează postere și alte materiale grafice. De asemenea, vor mai fi susținute atelierele Demonstrații interactive de serigrafie și O publicație colectivă realizată în timpul expoziției. Un tur ghidat condus de membrii colectivului Matrijaršija, care va oferi perspective personale asupra activităților și proiectelor prezentate. Expoziția celor de la Matrijaršija va oferi oportunitatea de a explora realizările unui grup artistic vibrant și inovator care joacă un rol crucial pe scena artistică independentă a Belgradului.

 

Asociația La Figurat are o experiență profesională de peste 10 ani în organizarea evenimentelor culturale în Timișoara, se dedică susținerii și promovării muzicii electronice și artei contemporane. Prioritățile includ dezvoltarea de noi categorii de public pentru aceste domenii și creșterea consumului de cultură în rândul tinerilor. Experiența în derularea de proiecte și activități culturale, interdisciplinare sau artistice include organizarea și implementarea mai multor evenimente relevante în viața culturală a orașului Timișoara, dar și în regiune.


Program

Arhivă program

Timișoara 2023
Târg
25–27 octombrie 2024

Sit+Read Artbook Fair

Bastion 3
Mai multe detalii
Este utilă această pagină?