Centrul de Proiecte
Timișoara

Galeria Bastion 3 ocupă o suprafață de circa 400 mp, în dreapta Bastionului Maria Theresia, o parte din Cetatea Timișoarei care a supraviețuit până astăzi. Un spațiu cu mult caracter și o istorie bogată, reabilitat cu multă grijă, Galeria 3 poate găzdui expoziții, instalații artistice, spectacole și evenimente diverse.

Galeria face parte din Bastionul Maria Theresia care este o parte din vechea Cetate a Timișoarei. Construit între anii 1730-1735, inițial fiind denumit Ravelinul Depozitului de Proviant, Bastionul Maria Theresia și-a câștigat această denumire în jurul anilor 1744-1745, ca un omagiu reginei. Era destinat depozitării alimentelor. În anul 1716, după cucerirea Timișoarei de către habsburgi, Cetatea Timișoarei a fost refăcută în întregime în stil Vauban, între anii 1723-1765, suprafața acesteia mărindu-se de 10 ori. Trei centuri în formă de stea înconjurau spațiul interior al cetății, iar accesul se făcea prin 3 porți: Viena, Petrovaradin şi Transilvania.

În cadrul proiectului Reabilitare şi revitalizare a fortificaţiei Cetăţii Timişoarei, Bastionul Theresia a fost reamenajat, fiind redeschis publicului în anul 2010. Curtea Bastionului este folosită și ca pasaj, tot aici fiind găzduite spaţii comerciale, restaurante, baruri, un club şi o sală de evenimente, fiind un loc propice desfășurării de evenimente și mici festivaluri în aer liber.

 


Disponibilitate
Indisponibil
Suprafață totală
cca. 400 mp
Configurație
4 travee conectate: (1) intrare și amfiteatru amenajat pentru aproximativ 30 de persoane; (2) partea din spate este ocupată de toaletă; (3) spațiu expozițional de 100 mp; (4) spațiu expozițional de 100 mp
Acces
4 uși distincte
Finisaje
Pereții sunt din cărămidă, vopsiți cu vopsea lavabilă albă. Pardoseala este din granit bej, cu pietre decorative la baza pereților.
Sisteme de prindere
Simeze amenajate central, iluminate. Pentru pereții laterali, prinderea se face direct pe perete, cu condiția ca acesta să fie adus la starea inițială, la finalul evenimentului.
Toalete
3, dintre care o toaletă adaptată pentru persoane cu dizabilități
Încălzire
În pardoseală (în funcție de condițiile meteo)
Iluminat
Spoturi
Curent
Da
WiFi
Da

Galerie foto

Rezervă spațiul

În acest moment, nu mai există perioade disponibile în spațiile administrate de Centrul de Proiecte, până la sfârșitul anului 2023. Dacă doriți să fiți informați când vom publica formularele de solicitare de spații pentru anul 2024, vă rugăm să vă înscrieți la Conector, newsletter-ul Centrului de Proiecte.


Este utilă această pagină?