Propunerea lui Virgiliu Pop/pseudonim Nechifor Bugeac constă în organizarea mai multor sesiuni ale Cahvenelei Literare de La Pisici - întâlniri în stihuri cu Gheronda Jder și cu mâțele lui TS Eliot (cafenele literare). Sesiunile vor fi găzduite de către Cafeneua La Pisici Cafe, din Complexul Studențesc. Dată fiind tematica abordată, evenimente vor fi deschise unei audiențe timișorene de toate vârstele. Scopul lui Virgiliu Pop/pseudonim Nechifor Bugeac este de a familiariza publicul larg cu cultura universală, dar și cu un vocabular arhaic însă pe înțelesul publicului, lărgind orizonturile culturale și intelectuale ale audienței. Deși poeziile originale sunt ale lui TS Eliot, aportul creativ al lui Virgiliu Pop/pseudonim Nechifor Bugeac este traducerea, adaptarea lor cât și recitarea traducerilor in character. De asemenea, va exista și un dialog cu publicul.
Pagina de pe rețelele sociale a lui Virgiliu Pop/pseudonim Nechifor Bugeac - Letopisețul, a pornit ca o pagină satirică în care autorul expunea metehnele societății într-un stil pamfletar care contrasta, într-un paradox voit, postmodernitatea de fond cu forma arhaică a vocabularului. Pagina a avut succes ducând la o creștere organică a audienței, precum și interesul mass-mediei și chiar al mediului academic. De la versuri ale unor piese celebre din limba engleza (Beatles), limba franceză (La Boheme, a lui Charles Aznavour, preluată de publicația Ararat a Uniunii Armenilor din România). Postările Letopisețului sunt preluate uneori de scriitorul ieșean Liviu Antonesei, pe blogul lui. Virgiliu Pop/pseudonim Nechifor Bugeac a alăturat de la bun început postărilor ilustrații cu pisici, adoptând si traduceri ale unor poezii cu tematică felină (de exemplu, două poeme ale lui Baudelarie). Astfel a ajuns și unul dintre cei mai mari autori de literatură cu această tematică – TS Eliot.
Nechifor Bugeac (pseudonimul literar al cercetătorului științific Virgiliu Pop) sau, simplu, Hronicarul, este autorul paginii de Facebook Letopiseț, unde istorisește celor 30.000 de cetitori și cetitoare, din leatul 2018 după Hristos, hronicul întâmplărilor den đilele noastre și ale lui Ioannie Vodă Gotul, iară dupre obiceai face partășie cu norodul den mâțe. Vorbitor a cinci limbi străine și a limbii române vechi din vremea hronicarilor, Nechifor Bugeac se străduiește să promoveze cultura îmbrăcând-o într-un veștmânt inedit, folosind un umor fin cu care pot rezona atât generațiile vechi cât și cele noi care (încă) mai studiază vechile Letopisețe la școală. Oaspete la iUmor și mai des la Morning Glory, cât și în paginile unor publicații de largă circulație, Nechifor reușește să strecoare, printre veaștile de ultimă oră, și tălmăciri ale unor poezii din literatura universală – deseori cu tematică pisicească. Cel mai recent proiect al său este tălmăcirea (și răstălmăcirea) în limba română veche a Old Possum's Book of Practical Cats – adică Ceaslovul mâțelor cu fire de la Gheronda Jder cetire, unde felinele britanice devin cotoroabe valahe hălăduind prin curțile domnești sau făcând hagialâcuri cu barcazul pe Dunăre.