Liga Facultății de Științe ale Comunicării a Universității Politehnica Timișoara derulează proiectul Multilingual Minds, un proiect necesar în procesul de formare profesională a studenților de la specializarea Traducere și Interpretare în care accentul pe diversitatea culturală, abilitățile interculturale și importanța înțelegerii subtile a contextelor culturale este esențial pentru calitatea și succesul carierei lor.
Proiectul Multilingual Minds propune experiențe practice și dialog intercultural prin intermediul unui laborator în cadrul căruia studenții pot interacționa cu persoane din diverse culturi, dar și cu profesioniști în domeniu. Spațiile multiculturale care s-au dezvoltat în Timișoara necesită o revizuire. Dinamica dezvoltării acestor spații este legată și de schimbările demografice și mobilitatea tot mai ridicată a oamenilor, inclusiv migrația cauzată de crize și conflicte geo-politice. Proiectul propune abordarea acestor aspecte extrem de relevante în context geo-politic și social, oferind studenților instrumente și soluții pentru a contribui la re-țeserea texturii sociale și multiculturale, consolidând astfel cetățenia activă și gândirea creativă pentru binele public.
În cadrul Universității Politehnica Timișoara, există un program pentru integrarea studenților străini în cultura românească și limba română, precum și o comunitate de studenți internaționali Erasmus. Proiectul Multilingual Minds propune ca toate aceste aspecte care generează probleme sociale să fie pe agenda studenților ce vor deveni interpreți și traducători aceste chestiuni pentru care orașul caută soluții. Proiectul va oferi și cadrul în care studenții pot identifica și experimenta instrumente și soluții, consolidând cetățenia activă și gândirea tip create to serve public good.
Asociația Studențească din cadrul Facultății de Științe ale Comunicării – Universitatea Politehnica Timișoara este o organizație studențească non-profit, înființată în urmă cu 6 ani, fiind astfel cea mai tânără asociație studențească a Universității Politehnica Timișoara. Scopul organizației îl constituie atât reprezentarea studenților de la Facultatea de Științe ale Comunicării prin apărarea intereselor și drepturilor acestora, cât și stimularea participării lor la diverse activități educaționale, sociale și culturale. Liga FSC reprezintă vocea studenților. Printre cele mai importante proiecte organizate de asociație se numără Cafeneaua Comunicării – menit să familiarizeze studenții și tinerii cu diferite aspecte din domeniul comunicării, Charity Pub Quiz – un concurs de cultură generală realizat cu scopul de a strânge donații pentru diverse cazuri sociale, iar cel mai recent proiect, #shareasmile – o sesiune concentrată pe ideea de mental health. Debate, Oratory and critical Thinking - sesiuni pentru a familiariza tinerii cu valorile Uniunii Europene și conceptele de gândire critică, dezbatere, oratorie și un concurs de dezbatere. Liga FSC se implică și în diferite mișcări studențești locale și naționale, fiind organizație membră FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș), membră fondatoare COSPol (Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnica) și membră ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România).