Centrul de Proiecte
Timișoara
Festival

Festivalul de film internațional The Galactic Imaginarium

13–23 septembrie 2024

The Galactic Imaginarium este un film internațional dedicat exclusiv genurilor Science Fiction și Fantasy (SFF) din România, și unul din puținele din Estul și Centrul Europei. https://festival.galactic.one/2023/ Publicul țintă sunt copiii și tinerii, cu preocupări cinefile în zona SF, dar și pasionaților fenomenului SFF, indiferent de vârstă. Asociația pentru Educație Complementară, în colaborare cu The Galactic Imaginarium, propune un  festival organizat în sistem hibrid, cu acțiuni la locație, dar și cu difuzare live mediul online, inclusiv difuzare de filme pe platforma de streaming proprie. Vor fi proiecții de filme, concursul cu premiile festivalului cu 10 secțiuni (film SF, scurt și lung metraj, film Fantasy/Fantastic, scurt și lung metraj, film de animație SFF, scurt și lung metraj, comedie/parodie SFF, scurt și lung metraj, documentar și film SFF realizat cu AI). De asemenea, manifestări culturale legate de domeniul filmului SFF (prezentări, mese rotunde, dezbateri, întâlniri cu profesioniști din lumea filmului, etc), acțiuni de educație culturală și științifică dedicate copiilor și tinerilor, inclusiv ateliere tematice.

The Zone este un proiect în cadrul festivalul dedicat zonei de cultură pop SFF care conține evenimente, lansări de expoziții de artă plastică, ateliere practice culturale și științifice (roboți, rachetomodele, desen, artă teatrală etc.), zonă de merchandise, zonă de networking, proiecții de filme etc. Obiectivul este deopotrivă educațional (pentru publicul tânăr) și cultural, de acces la producțiile de film SFF românesc și internațional original și de valoare culturală, care nu ajung în sistemul de distribuție cinematografic. Unul dintre obiective este sprijinirea producătorilor de film SFF români care au prioritate pentru proiecții și evenimente culturale conexe, cu producătorii de film.

Asociația pentru Educație Complementară este o asociație non-profit implicată în proiecte educaționale și culturale, înființată în anul 2009. Asociația a fost creată cu scopul de a promova educația non-formală și activitățile culturale în rândul copiilor, adolescenților și adulților tineri. Cel mai lung proiect în desfășurare este Avantaj la Start, dedicat adolescenților și tinerilor și se desfășoară neîntrerupt din anul 2009.

 


Program

Arhivă program

Este utilă această pagină?