Dream On! este un proiect complex și hibrid adaptat nevoilor atât ale publicului tânăr, dar comunității artistice locale. Organizatorii propun evenimente educative de tip non-formal, precum proiectul POD - Program de Observare și Descoperire finanțat prin apelul Școli Creative, secțiunea Spații Creative. Experiența Asociației Foc și Pară/Indecis Run Space în implementarea proiectelor educative este deja solidă. Spre exemplu, Culture Questa fost inclus în programul cultural Timișoara 2023 - Capitală Culturală Europeană. Proiectul se desfășoară deja de doi ani prin rezidențe, prezentări teoretice, laboratoare și expoziții ce implică colaborări între tineri, artiști, teoreticieni și cercetători. Programul educațional Utopia, destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, combină o abordare pedagogică non-formală, facilitând o învățare activă a artei contemporane. Spațiul Indecis Artist Run are o experiență bogată în implementarea evenimentelor precum expoziții de artă contemporană și evenimentele conexe acestora (tururi ghidate, artist talk-uri, ateliere, prezentări teoretice sau lansari de publicații etc.). Prin parteneriatul cu The Secret Garden, Asociația intenționează să realizeze o biblioteca comunitară si o platformă de producție pentru publicații independente, cum ar fi zine-uri sau cărți de artist, dar și implicarea comunității în ateliere cu caracter de "Fă-ți singur" (DIY), unde participanții vor putea învăța să realizeze zine-uri, să facă serigrafii și să exploreze alte tehnici de imprimare sau legătorie de cărți.
În perioada martie - mai 2024, spațiul Indecis va găzdui programul educațional non-formal, POD, un centru accesibil de învățare pentru elevii și elevele școlilor partenere din program, oferind evenimente interdisciplinare în care arta contemporană se îmbină armonios cu științele naturale. Sub îndrumarea mentorilor noștri - Suzana Dan, Loredana Ilie, Ioana Balint și Gavril Pop - participanții au oportunitatea de a se implica în ateliere multidisciplinare, tururi ghidate prin cartierele istorice ale orașului și expoziții colective. Spațiul găzduiește, de asemenea, ateliere destinate tinerilor și adulților, lansări de publicații independente și fanzine, DJ seturi, precum și prezentări și adunări non-formale, inclusiv expoziții de artă contemporană.
Asociația Foc și Pară este o organizație culturală din Timișoara, România, înființată în 2016 cu scopul ferm de a dezvolta și susține o structură organizatorică și comunicativă adecvată pentru manifestările din sectorul cultural contemporan, contribuind totodată la conexiunea dintre scena artistică locală și cea internațională. De-a lungul anilor, misiunea asociației a inclus organizarea și desfășurarea a numeroase expoziții și activități cu caracter educativ, într-o manieră non-formală. În 2018 și 2019, Asociația Foc și Pară, în parteneriat cu un grup de artiști, a gestionat Spațiul 2/2, deschis atât pentru teoreticieni, cât și pentru practicieni implicați în critici constructive și practici discursive, gazdă pentru diverse evenimente artistice. În 2020, Asociația Foc și Pară a înființat spațiul "Indecis", gestionat de artiști, menit să continue și să extindă contribuția sa în peisajul cultural.
Program:
miercuri - sâmbătă 16:00 - 20:00
Evenimete desfășurate
Proiect parte din POD | Program de Observare și Descoperire
| martie - iulie 2024
Structuri naturale. Rețele sociale. Lighioane și Supralighioane - POD
| 24 - 26 martie
MicroMacro. Conexiuni și explorări ale miceliului social prin artă - POD
| 28 - 29 martie
Legături subtile. Paralele între relațiile ciupercilor și oamenilor- POD
| 2 - 3 aprilie
Mucegaiul Urban: Cronici subterane ale Orașului Timișoara - POD
| 4 aprilie
Long time no see. Let’s get together
| 23 martie
Paul Mureșan Sal cf | Lansare fanzene
| 30 martie
Natura Cauzală | Expoziție
| 19 aprilie