Centrul de Proiecte
Timișoara

Q&A Legacy Timișoara 2023

Nu există restricții la nivel de format, așadar realizarea unei publicații poate fi o componentă a proiectului pe care urmează să îl depuneți. Vedeți în Ghidul solicitantului/Ghidul de de cont care sunt categoriile de cheltuieli directe eligibile, pt. a vă orienta pt. tipurile de cheltuieli pe care le implică realizare unei publicații.

Conform Anunțului de lansare al programului de finanțare nerambursabilă Legacy Timișoara 2023 „evenimentele cu public propuse prin proiect se derulează în Timișoara; se pot derula în plan național și/sau internațional activități specifice de pregătire și/sau dezvoltare a proiectului (schimburi de experiențe și practici culturale, cercetare, rezidențe, evenimente de promovare etc.); ”

Avem nevoie de mai multe detalii deoarece un program de formare poate fi și activitate de pregătire, în logica mai mare a proiectului. Dacă nu acesta e scenariul, atunci cheltuielile asociate activităților care se desfășoară în Cluj nu sunt eligibile.

Nu este indicat un reper numeric exact al „publicului numeros”, dar evaluarea va puncta raportul între finanțarea nerambursabilă solicitată și estimarea numărului de public participant la evenimentele propuse. În acest sens, „public numeros” trebuie înțeles în spiritul ideii de acces, care accentuează ajungerea la un public numeric mare a unor conținuturi culturale, în detrimentul, de pildă, unor acțiuni pentru o anumită categorie de public sau care aprofundează experiența artisitcă pentru un public redus numeric, care a constituit, de exemplu, o prioritate pentru alte apeluri gestionate de Centrul de Proiecte în trecut.

idem răspuns de mai sus

Termenul este folosit și în comparație cu „minoritățile tradiționale” sau „minoritățile istorice”.

Noile minorități ar trebui înțelese în sensul cel mai larg & argumentate ca atare (de ce sunt „noi”)

Nu există o limită pentru numărul de proiecte în care o organizație poate fi parteneră.

Contribuția financiară a partenerilor nu este necesară.

În capitolul 4.3.3. Cheltuieli pentru cazarea, masa, transportul intern și/sau internațional (...) din Ghidul de decont găsiți detalii despre toate plafoanele. Unde nu găsiți un plafon e pt. că acesta diferă în funcție de destinație - de ex. pt. cazarea în plan național suma maximă care poate fi decontată e de 265 lei/zi/persoană, pe când pentru cazarea în afara țării decontarea se va face cu respectarea prevederilor HG 518/1995. Dacă verificați HG 518/1995 cu modificările și completările ulterioare veți vedea în anexă care sunt palfoanele în funcție de țara în care are loc deplasarea - de ex. pt. Franța se pot deconta 150 euro/zi/persoană.

Conform Anexei 10 - Ghidul de decont pentru programul de finanțare Legacy Timișoara 2023, cheltuielile cu alcool nu pot fi decontate din finanțare. Puteți efectua aceste chelutieli din surse complementare de finanțare.

Singura contribuție în natură acceptată poate proveni din activități de voluntariat, cuantificabile prin raportare la valoarea salariului de bază minim brut garantat în plată pentru fiecare contract de voluntariat.

Partenerul, așa cum reiese din documentația programului de finanțare Legacy Timișoara 2023 se implică în mod direct în unele activități și poate contribui financiar la derularea unor activități din proiect. Dvs. vă referiți, de fapt, la un prestator/colaborator, pe care ar urma să îl plătiți din finanțare - care poate fi persoană fizică sau juridică. Vă rugăm să consulați ghidul de decont pt. mai multe detalii privind aceste tipuri de colaborări.

Cheltuielile cu personalul de la linia 4 din Bugetul de venituri și cheltuieli se referă strict la angajații cu carte de muncă ai solicitantului finanțării, nu și la angajații partenerilor.

Vă sugerăm să definiți aceste obiective la secțiunea „Scop” din cererea de finațare. În acest caz nu vom verifica încadrarea în limita maximă de cuvinte, dar vă rugăm să formulați obiectivele proiectului cât mai succint.

Vedeți răspunsul extins pe acest subiect de la întrebarea nr. 17.

Vedeți răspunsul extins pe acest subiect de la întrebarea nr. 17.

În plus, apropo de plățile în avans, consultați art. 31 alin. (1) din OG 51/98 - Dispozițiile din actele normative referitoare la stabilirea acțiunilor și a categoriilor de cheltuieli, a criteriilor, a prevederilor și a limitelor pentru efectuarea de plăți în avans din fonduri publice nu sunt aplicabile proiectelor culturale finanțate în condițiile prezentei ordonanțe.) și alin. (2) - În derularea proiectelor culturale, pentru plata onorariilor artiștilor și/sau participanților internaționali, beneficiarii finanțărilor nerambursabile pot efectua plata, până la cel mult 90% din valoarea onorariului, prin ordin/dispoziție de plată valutară externă, acreditive sau în orice altă formă garantată de instituțiile bancare ale părților contractante, diferența urmând a fi plătită după confirmarea executării obligațiilor contractuale.

Vă sugerăm să definiți aceste obiective la secțiunea „Scop” din cererea de finațare. În acest caz nu vom verifica încadrarea în limita maximă de cuvinte, dar vă rugăm să formulați obiectivele proiectului cât mai succint.

Erata la Ghidul solicitantului pe care am făcut-o în 11.03.2024 a fost necesară deoarece în ghidul pe care l-am publicat inițial s-a strecurat o eroare - am păstrat la Cap. 2 Termeni de referință, din greșeală, la final, 5 termeni care erau definiți în mod specific pentru programul de finanțare Power Station+ | Școli creative (ex. program educațional, metorat profesional etc.), lansat anterior de noi, care nu mai aveau aplicabilitete în acest caz.

După ce am înlăturat acești termeni, am subliniat cu roșu textul cel mai apropiat - în acest caz x)perioada de implementare/durata proiectului cultural - intervalul de timp, precizat în cererea de finanţare, situat între data demarării primei şi data finalizării ultimei activităţi specifice, adresate publicului beneficiar final al proiectului cultural. Totodată, recitind acest punct x), în contextul unor noi modificări legislative privind OG 51/98 care au apărut la începutul anului (prin OG/2024) și despre care, din păcate, nu am fost consultați (nici noi și nici alte autorități finanțatoare din țară cu care am discutat), am decis să subliniem cu roșu și punctul a) de la art. 6.10 din ghid, deoarece modificările sunt importante.

Drept urmare, dacă după ultimele modificări legislative (care, din păcate, nu țin cont de realitatea implementării unui proiect) nu se mai pot face cheltuieli după ultima activitate specifică adresată publicului beneficiar, ar trebui să vă definiți o ultimă activitate care nu implică cheltuieli (de ex. comunicarea / diseminarea rezultatelor finale ale proiectului către publicul beneficiar).

Este utilă această pagină?