Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023-2024

IdeeaHub | Educație prin creație

Perioada
2 februarie-30 iulie 2024
Suma solicitată
99.926 lei

Fundația United Way România - Drumul Împreună România își propune prin proiectul IdeeaHub – educație prin creație implementarea unui model educațional integrat de intervenție în zona de confluență dintre artă, literație și mediul de învățare.

Proiectul cuprinde un ansamblu de activități și evenimente culturale prin intermediul cărora pe de o parte se va facilita exprimarea artistică şi sensibilizarea culturală în comunitățile vizate, pe de altă parte, se va stimula dezvoltarea gândirii creative și critice, abilităților de comunicare și colaborare în rândul copiilor.

Un spațiu creativ pentru învățare și exprimare artistică va amenajat în concordanță cu nevoile și viziunea beneficiarilor, într-o manieră participativă, prin organizarea unor sesiuni consultative în comunitatea din Școala Gimnazială nr. 27. În paralel, vor fi organizate ateliere de scriere creativă, ateliere de literație și stimulare a gândirii critice, ateliere de creație precum si două evenimente expoziționale prin intermediul cărora vor fi prezentate lucrările create de copii în perioada derulării proiectului.


Distribuie
Este utilă această pagină?