Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Toamna Culturii Japoneze la Universitatea Politehnica Timișoara

Perioada
octombrie - noiembrie 2023
Suma solicitată
64.000 lei

Toamna Culturii Japoneze la UPT, în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii  2023, are ca obiective generale consolidarea Centrului de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu  Japonia și consolidarea dimensiunii interculturale a Timișoarei prin promovarea culturii și tehnologiei  japoneze. Cu acest prilej, vom lansa oficial Centrul UPT de Artă și Tehnologie pentru Colaborarea cu Japonia cu participarea Excelenței Sale domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, dar și a unui  public format din oficialități, reprezentanți ai afacerilor locale, investiții japoneze, personalități de  cultură, educatori și reprezentanți ai instituțiilor culturale. 

Prin intermediul proiectului se realizează o deschidere spre cultura japoneză prin organizarea de evenimente pentru publicul timișorean de toate vârstele. Evenimentele propun o cunoaștere autentică a culturii japoneze prin intermediul teatrului, prezentări de cărți, proiecții de filme, ateliere de origami, recitaluri de poezie, jocuri japoneze și altele. Scopul este de a nuanța înțelegerea culturii japoneze și de a crea un dialog al valorilor prin descoperirea afinităților dintre cultura noastră  și cultura japoneză. Iubitorii vor putea și să înscrie la cursurile de limbă  și cultură japoneză, creând astfel premisele pentru o comunitate artistică, culturală și tehnologică  diversificată. Evenimentele se vor desfășura în Biblioteca Centrală UPT și Muzeul Apei din Timișoara. Proiectul urmărește să promoveze cultura japoneză, să consolideze relațiile culturale bilaterale dintre Timișoara și Japonia, să diversifice oferta culturală locală și să atragă noi entuziaști ai culturii și tehnologiei japoneze în comunitatea timișoreană. 

Fundația Politehnica Timișoara a fost înființată în anul 2010 de către Universitatea Politehnica  Timișoara cu scopul de a promova prestigiul și imaginea Universității și de a dezvolta performanțele  educaționale, științifice, culturale și sportive ale acesteia. Misiunea Fundației se materializează prin motivarea tineretului dornic de implicare în jurul proiectelor  și activităților fundației, colaborarea și dezvoltarea de parteneriate cu actorii regionali și naționali, participarea la elaborarea şi aplicarea politicilor din domeniul educaţiei, cercetării şi sportului, a  strategiilor şi planurilor de acţiune la nivel naţional, regional şi local. 

 


Distribuie
Este utilă această pagină?