Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

Watch out, reach out!

Perioada
august 2023
Suma solicitată
150.000 lei

Watch out, Reach out! propune contexte accesibile și evenimente educaționale, artistice şi culturale adaptate nevoilor unor grupuri dezavantajate din comunitatea locală și ale tinerilor. Cu oocazia zilei de 3 august - ziua Timișoarei, proiecții de filme şi concerte în incinta Penitenciarului Timişoara. În vreme ce în oraș au loc evenimente, deținuții vor avea astfel acces la acțiuni artistice şi culturale. În perioada 11 și 12 august, vom marca Ziua Internațională a Tineretului printr-o serie de ateliere dedicate conştientizării dificultăților cu care se confruntă persoanele în situație de risc şi cu dizabilități (persoane cu deficiențe de auz, de văz, motorii sau parte a unor minorităţi) şi dezvoltării toleranţei, a solidarității și a dialogului intergenerațional. Atelierele se vor baza pe metode de educație non-formală și instrumente artistice (teatru, muzică, dans). De asemenea, un concert în fiecare din cele două zile, ambele fiind prietenoase cu persoanele cu dizabilități motorii şi unul fiind tradus în limbajul semnelor

Obiectivul este crearea unui mediu incluziv, acces fără bariere la educație, artă și cultură, promovarea integrării sociale și construirea conexiunilor între comunități. Proiectul Fundației Județeane pentru Tineret Timiş (FITT) și se va bucura şi de sprijinul tinerilor voluntari internaționali din 16 ţări europene şi non-europene găzduiţi la Timişoara prin programul Corpul European de Solidaritate, împreună cu voluntari români, printre aceştia numărându-se, de asemenea, tineri din grupuri defavorizate și parteneri locali specializați în sprijinirea persoanelor din grupuri defavorizate.

FITT este o organizație umbrelă pentru ONG-urile de tineret din Timiş. Programele şi activitățile implementate de FITT variază de la programe sociale pentru tinerii dezavantajați, la programe culturale, cetățenie activă și dezvoltarea de politici (la nivel local și național). FITT are în posesie clădirea Casei Tineretului din Timişoara,  iar din anul 2016, a primit din partea Consiliului Europei  eticheta de calitate pentru centre de tineret din partea. FITT administrează șapte centre de tineret în cartierele din Timişoara şi un centru de tineret în Lugoj.


Distribuie
Este utilă această pagină?