Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2023

RPMC Bikers Festival, 19th edition

Perioada
iunie-septembrie 2023
Suma solicitată
80.000 lei

Proiectul  își propune să crească prezența  operatorilor culturali, artiștilor și produselor culturale europene în Timișoara. În ultimii ani, Timișoara  a suferit de o lipsă acută de evenimente rock, în ciuda faptului că este un oraș cu o puternică cultură  rock și cu un public consumator de muzică rock foarte numeros. Orașul este cunoscut pentru formații  precum Phoenix, Pro Musica, Cargo, Survolaj, Cardinal și multe altele, dar și pentru primul club moto  din Timișoara, Road Patrol MC, care organizează un festival moto cu muzică rock de 18 de ani.

Proiectul cultural are ca obiective oferirea de muzică rock de calitate publicului, implicarea  comunității moto în acțiuni de conștientizare a participanților pe 2 roți în trafic, educarea tinerilor care  doresc să se alăture culturii moto și readucerea Timișoarei pe harta evenimentelor rock din Europa,  și din euroregiunea DKMT. European Echoes - RPMC Bikers Festival, ediția a 19-a are ca  obiectiv general consolidarea practicilor culturale bazate pe parteneriate și colaborări în spațiul european, dezvoltarea și implicarea publicului local, dezvoltarea comunității  moto locale, dezvoltarea comunității rock locale, cât și promovarea patrimoniului cultural local. Racordarea Timișoarei la dinamica culturală internațională este realizată atât prin  artiștii internaționali care vor urca pe scena festivalului: Leaves' Eyes (DE / NO), Atrocity  (DE), Bonfire (DE), Nemesis (SRB), Scandal (UK/RO) cat si prin colaborările cu partenerii internaționali - cluburile moto germane precum High Voltage MF și Night Riders MC.

Racordarea Timișoarei la dinamica culturală națională este realizată prin prezenta  partenerilor în domeniul artistic. AirBrush va oferi un stand cu lucrări aerografice pentru a  crea o trecere între pictura tradițională și cea inovatoare prin tehnica de aerografie aplicată pe diverse obiecte, Caricaturiști locali cunoscuți pe plan european, precum Viorel  Burz și Kinga Burz vor fi parteneri pentru a oferi caricaturi personalizate in cadrul  festivalului. Pe plan social, Fundația Rudolf Walter susține organizarea unei licitații pentru a strânge  fonduri pentru o excursie cu caracter educațional și recreativ care va fi oferită unor copii beneficiari ai Kinderzukunft-Fundația Rudolf Walther. Produsele licitate vor fi realizate  chiar de acești copii. Scopul acestei excursii este de a-i încuraja pe copii să descopere  patrimoniul natural și socio-cultural al României.


Distribuie
Este utilă această pagină?