Nu.
Nu.
Conform Anunțului, pot fi finanțate proiecte care implică minimum două entități (solicitant și minimum un partener), la nivel local sau național, dintre care obligatoriu o entitate locală.
Solicitantul este cel care depune cererea de finanțare. Partenerul este o terță persoană, cu care solicitantul unei finanțări încheie un contract de parteneriat în vederea implementării unui proiect.
Cheltuielile eligibile le regăsiți în Ghidul solicitantului (art. 6.10) sau în Ghidul de decont (art. 3.1.1)
Conform Ghidului solicitantului (art. 5.2, pct. c) „Finanțarea nerambursabilă nu este acordată pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepţia cazului în care aceasta reprezintă o componentă indispensabilă proiectului.”
Totodată, printre categoriile de cheltuieli eligibile din Ghidul solicitantului (art. 6.10) „din finanțările nerambursabile acordate potrivit prezentului Ghid se pot acoperi: e) cheltuieli cu lucrări care nu necesită autorizație de construire, în procent de cel mult 10% din totalul finanțării nerambursabile acordate; (...) și g) cheltuieli cu achiziția de mijloace fixe utilizate exclusiv în scopul implementării proiectului, în procent de cel mult 25% din totalul finanțării nerambursabile acordate.”
În situația în care sunt luate în considerare cele de mai sus, acest gen de cheltuieli sunt eligibile.
În situația în care spațiul verde se află în proprietatea locatarilor, atunci asociația de proprietari poate desfășura lucrări care asigură integritatea, refacerea și îngrijirea spațiilor verzi, cu respectarea precizărilor menționate la întrebarea anterioară. Pentru mai multe detalii, puteți consulta și Legea nr. 24/15.01.2007
Nu, aceasta este o lucrare care necesită autorizație de construire. Conform Ghidului solicitantului se pot acoperi doar cheltuieli cu lucrări care nu necesită autorizație de construire, în procent de cel mult 10% din totalul finanțării nerambursabile acordate.
Nu, aceasta este o lucrare care necesita autorizație de construire. Astfel de cheltuieli sunt neeligibile.
Da. Cu mențiunea că debarasarea se va efectua cu respectarea prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor (selectiv, în locuri special amenajate etc.).
În acest moment nu.
Dacă proiectul presupune realizarea de mobilier ce necesită fundații, atunci nu, deoarece este necesară obținerea prealabilă a unei autorizații de construire (prin finanțare sunt eligibile strict cheltuieli cu lucrări care nu necesită autorizație de construire).
Dacă proiectul presupune amplasarea de mobilier care nu necesită fundații și reprezintă o componentă indispensabilă a acestuia, atunci da.
Amplasarea temporară de mobilier pe spațiul public se supune cerințelor de avizare prealabilă specifice, pentru care vă putem oferi consultanță în condițiile în care proiectul va obține finanțare.
Beneficiarul finanțării nerambursabile se obligă să obțină avizele necesare unei activități pe domeniul public și să anunțe organele abilitate, după caz (Poliția Județeană, Serviciul de Ambulanță, Jandarmeria, etc.).
În cazul evenimentelor desfăşurate pe domeniul public, beneficiarul finanțării nerambursabile va răspunde pentru toate prejudiciile cauzate bunurilor aparținând domeniului public sau privat din perimetrul de desfăşurare al evenimentului şi care nu au fost cauzate de către publicul spectator.
Beneficiarul se obligă să sesizeze autoritățile competente cu privire la desfăşurarea oricăror altor activități, inclusiv de natură comercială neautorizate în perimetrul de desfăşurare al evenimentului finanțat.