Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2022-2023

Păpuși gigant și spectacol în cartier

Organizator
Teatrul pe Roți
Perioada
17-19 februarie 2023
Finanțat prin
Suma solicitată
25.000 lei

Papusi gigant si teatru de papusi in cartiere. Marionetele gigant, de 3 și 4 m înălțime) ies în cartierele din Timișoara fac spectacol și interacționează cu locuitorii și cu copii cartierului. Marionetele sunt interactive și se deplasează în diverse spații pentru a interacționa cu publicul. Din punct de vedere tehnic, sunt independente și au sonorizare proprie nefiind necesare surse de current. Pentru ca deja am identificat spațiile de spectacol, Marionetele Gigant vor aduna public pentru spectacolul interactiv muzical Cufarul Magic pentru copiii și tineretul care locuiește în zonă. 

Spectacolul Cufarul Magic este un spectacol cu păpuși de toate tipurile muppets, marionete cu fire, păpuși de talie umană și cu actori care cântă și dansează alături de ele. Este un spectacol de divertisment care se pretează foarte bine în spații neconvenționale, cu mare succes la publicul tânăr și nu numai adresându-se de fapt întregii familii. Alături de Marionetele Gigant în acest performance artistic vor fi și două personaje pe picioroange care la rândul lor vor interacționa și vor aduna public pentru spectacolul stradal care va avea loc la finalul paradei cu păpușile gigant și personajele pe picioroange. 

Personajele gigant pentru acest performance artistic vor fi Sirena Uriașă ( pe care o vom numi Sirena de pe Bega, se va adresa spectatorilor cerându-le să nu mai polueze și să respecte natura și lumea apelor, va performa în zone apropiate de râul Bega. Vom realiza o mica poveste despre sirena care vine din Bega. Zonele în care va performa vor fi Piața Traian și Piața Iozefin. Durata performance-lui cu marioneta gigant și cele 2 personaje pe picioroange va fi 40 min, iar spectacolul stradal va fi 30 min.  Personajul King Kong – gorila uriașă ( 4,30 înălțime) și pentru că el performeaza pe ritmuri de hip hop am decis să-l trimitem în cartier . Iar cartierul ales este Zona Dacia. 


Distribuie
Este utilă această pagină?