CinEd 2.1. Let's watch together este un proiect de cooperare european, susținut prin programul MEDIA - Europa Creativă, 2022-2024, adresat copiilor şi tinerilor adulţi din Europa cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Un program strategic și structurat de educație cinematografică ce oferă o platformă digitală cu acces gratuit de vizionare a filmelor. Proiecții publice urmate de activități educaționale și creative pentru un public tânăr, o colecție de filme europene clasice și de regizori contemporani, un set bogat de materiale pedagogice - traduse în toate limbile proiectului, precum și formare pentru profesori, educatori și tutori. În calitate de partener al programului CinEd 2.1 Let´s watch together, Asociația Culturală Contrasens își propune să organizeze în anul 2022.
Proiectul propune proiecții sși alteliere organziate în parteneriat cu școli din Timișoara. Caravana CineEd cu proiecții de film și discuții moderate organizate în localități partenere. Fokus Fassbinder, un eveniment dedicat regizorului Rainer Werner Fassbinder, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German din Timișoara, dar și două programe de formare tutori și cadre didactice, organizate în parteneriat cu Cinema Arta Cluj. Traduceri și adaptări grafice - traduceri în limba română și adaptarea grafică a două broșuri pedagogice, fișe de lucru pentru elevi, subtitrarea pentru două filme noi introduse în colecția CinEd. Proiectul se adresează în primul rând tinerilor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 19 ani. Pentru tinerii cu vârstă între 6 şi 14 ani, care încă nu au obiceiuri de consum cultural conturate un astfel de program poate să le definească interesul și curiozitatea pentru artă și film. Pentru elevii de liceu, programul contribuie la dezvoltarea unor abilități analitice și de gândire critică. Programul răspunde de asemenea nevoii profesorilor de formare continuă și de acces la instrumente educaționale moderne, adaptate societății de astăzi.
Asociația Culturală Contrasens este o organizație înființată în Timișoara, în 2015, promovează arta și cultura ca spațiu critic fundamental pentru dezvoltarea comunităților și a cetățenilor. Experiența asociației este în mediere și programe de educație non-formală bazate pe artă și film, inclusiv gândirea critică prin artă și film, în curatorierea și producerea de proiecte de artă vizuală cu o dimensiune politică și socială declarată, construită pe artă și film ca formă și modelare socială și politică. Contrasens își propune să se angajeze în proiecte care se concentrează pe arta angajată social, pe educația prin artă și film și pe noile abordări de implicare a publicului larg în arta contemporană, cinematografia și literatura est europeană, construite pe sinergia dintre societatea culturală locală și internațională, între artă, cercetare și educație, între părțile interesate publice și private.