Proiectul Kimæra, dezvoltat la Arad de asociația Kinema Ikon în parteneriat cu asociația Doar Mâine în contextul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii, are în centru o meta-instalație interactivă cu autori multipli, ale cărei părți (creații distincte) vor fi conectate digital. Instalația combină vechile media cu cele digitale, arta în spațiul public cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunete și imagini generate de AI, aplicații mobile, NFT. Meta-instalația va ocupa mai multe spații de artă, publice sau private, inter-conectate digital: Complexul muzeal de la Palatul Cultural, Arad, Muzeul de Artă și Biblioteca din Arad, Spațiul Indecis (Timișoara) și alte spații puse la dispoziție de programul Timișoara Capitală Culturală și de partenerii proiectului. Pentru 2023 se preconizează expunerea sa la Linz prin intermediul ARS ELECTRONICA.
În 2022, proiectul se va concentra pe producția de lucrări, o tabăra de creație digitală/ateliere de creație digitală DIY cu elevi și studenți din Arad și București curatoriați de Nita Mocanu, Raluca Oancea și Raluca Paraschiv, rezultatul acestora va fi integrat în Kimæra și expus la Palatul Cultural alături de lucrări marca Kinema ikon. Se vor dezvolta expoziții în spațiile Complexului Muzeal Arad, dar și în spațiul public, se vor organiza simpozioane și ateliere, dedicate, în concordanță cu inițiativa europeană 2022 European Year of Youth, tinerei generații de artiști, dar și publicului larg.
Una dintre cele mai importante activități va fi organizarea Media Art Festival Arad MAFA în paralel cu găzduirea la Arad a unor invitați ARS ELECTRONICA. Proiectul va reactiva scena locală de artă și va prilejui o ocazie de interacțiune a acesteia, dar și a publicului din Arad și Timișoara cu importanți artiști, teoreticieni, profesori și mediatori culturali din țară, dar și cu artiști media și actori ai scenei internaționale (ARS ELECTRONICA, Time’s Up etc)