Centrul de Proiecte
Timișoara
Evenimente
21 octombrie 2024

Timișoara prezentă la Culture Next

A 13-a conferință Culture Next a reunit la Cluj reprezentanți din 50 de orașe europene și din cele mai importante rețele culturale, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, artiști și organizații culturale.

Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte și Ruben Lațcău, viceprimarul Municipiului Timișoara, au reprezentat Timișoara în cadrul evenimentului. Au vorbit despre transformările prin care a trecut Timișoara în anul 2023, când și-a exercitat titlul de Capitală Europeană a Culturii și despre ce a construit durabil în ultimii ani. 



În cele 3 zile ale conferinței participanții au luat parte la discuții despre rolul culturii în orașele noastre: cum contribuie la dezvoltarea durabilă și cum o putem valorifica pentru a sprijini transformarea socială pozitivă. Dar și la sesiuni de lucru care creează oportunități de a împărtăși bune practici și a stabili noi colaborări la nivel european. 

Evenimentul este gândit ca un spațiu de explorare și de conexiune la nivel european a orașelor din Europa. Culture Next are în prezent 34 de orașe membre, rolul organizației este să sprijine toate orașele să pună în aplicare programe și politici de dezvoltare locală bazate pe cultură, dar și să asigure un impact durabil și o moștenire semnificativă a programului Capitalelor Europene ale Culturii. 



Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?