Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
14 iunie 2023

Timișoara 2023 reprezentată la Elefsina

Timișoara a fost prezentă la două evenimente importante săptămâna trecută, la Elefsina (Grecia). Este vorba de conferințele Culture Action Europe, Beyond the Obvious – Culture for Health și A cultural boost in the achievement of the Sustainable Development Goals din cadrul conferinței Culture Next. La cele două evenimente a participat Ramona Laczko David, coordonatoarea proiectului Timișoara 2023.
"A cultural boost in the achievement of the Sustainable Development Goals", organizat de UCLG Comisia pentru Cultură, în cadrul conferinței CultureNext (Elefsina, Grecia, 9-11 iunie 2023)

La prima conferință participanții au dezbătut importanța culturii pentru sănătatea mintală. Fiecare țară prezență, fie că vorbim  de foste, actuale sau viitoare Capitale Europene ale Culturii, a prezentat inițiativele la nivel local care contribuie la această strategie europeană. La sesiunile de lucru a participat și Margaritis Schinas, vice-președintele Comisiei Europene, care a subliniat cât este de importanta cultura pentru întreaga societate.


Margaritis Schinas, vice-președintele Comisiei Europene Vicepreședinte desemnat, Promovarea modului de viață european

Al doilea eveniment a reunit 27 de orașe europene în cadrul celei de-a 9-a ediții a conferinței Culture Next. Evenimentul este gândit ca un spațiu de explorare și de conexiune la nivel european a orașelor din Europa. Următoarele evenimente Culture Next vor avea loc anul acesta la Belfast (12-14 septembrie) și Leeuwarden (22-24 noiembrie).

Culture Next are 30 de orașe membre, iar alte orașe se pot alătura ca membri observatori după ce participă la cel puțin o conferință a rețelei. Toate activitățile actuale ale Culture Next sunt cofinanțate de Uniunea Europeană prin proiectul Europa Creativă.


Ramona Laczko David, coordonatoarea programului Timișoara 2023, vorbind la Culture Action Europe, Beyond the Obvious – Culture for Health (Elefsina, Grecia)
Culture Action Europe, Beyond the Obvious – Culture for Health (Elefsina, Grecia)
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?