Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
8 decembrie 2022

Timișoara 2023 la Bruxelles și Paris

Săptămâna aceasta orașele Bruxelles și Paris ne-au găzduit cu săli pline cu reprezentanți României la Parlamentul European, ai corpului diplomatic și ai Comisiei Europene în cadrul evenimentelor de promovare a orașului și Programului Cultural Timișoara 2023.
Foto: Octavian Cărare

Primul evenimentul a avut loc în 5 decembrie, la Bruxelles. Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara și Ramona Laczko David – coordonatoarea proiectului Timișoara 2023 le-au vorbit tuturor celor prezenți despre motivele pentru care Timișoara este de neratat în anul în care ocupă titlul de Capitală Europeană a Culturii. Tuturor le-am adresat invitația de a (re)descoperi povestea europeană a Timișoarei, în 2023 și nu numai, iar patru muzicieni de calibru din cadrul Romanian Chamber Orchestra au încântat audiența.

Ne-am bucurat de interesul celor prezenți pentru orașul nostru și ne-am bucurat că mulți dintre cei prezenți au fost interesați de propunerile noastre. Evenimentul a fost organizat și găzduit de către Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.


Foto: Octavian Cărare
Foto: Octavian Cărare

În 6 decembrie, Timișoara 2023 a fost prezentată și la Paris, în cadrul evenimentului de celebrare a Zilei Naționale a României găzduit de Ambasada României în Franța. Membri ai echipei noastre și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara au vorbit despre valorile europene ale orașului și despre potențialul lui de inovare. La această întrunire au fost prezenți și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și Ministrul Educației, Ligia Deca. În cadrul acestei întâlniri, trupa timișoreană JazzyBIT ne-a energizat pe toți.


Foto: Octavian Cărare
Foto: Octavian Cărare
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?