Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
26 mai 2023

Thomas Perle: Cronicarul Orașului Timișoara 2023

Luni, 29 mai, de la ora 17:00, în sala de la parterul Centrului de Proiecte, sunteți invitați să îl cunoașteți pe dramaturgul și autorul german de origine română Thomas Perle, care timp de 5 luni va locui la Timișoara și va relata despre evenimentele din Capitala Culturală Europeană.
Thomas Perle | Foto: Volker Schmidt

 

Evenimentul va fi moderat de Ingeborg Szöllösi, responsabilă pentru Europa de Sud-Est la Forumul Cultural German. La întâlnire fi prezenți Ramona Laczko-David, coordonatoare a proiectului Timișoara 2023 și dr. Johann Fernbach, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Banat și Winfried Smaczny, președinte al Forumului Cultural German din Europa de Est. În cadrul evenimentului, scriitorii Alexandru Potcoavă și Mirela Iacob vor intra în dialog cu Thomas despre Timișoara.

Thomas Perle a primit bursa Cronicarul Orașului, oferită de către Forumul Cultural German din Europa de Est, finanțată de către Comisarul pentru cultură și mass-media al guvernului federal (BKM). Thomas s-a născut în 1987 la Vișeu de Sus-România, a crescut în Germania, este activ ca autor și dramaturg în Austria, Germania și România. A studiat teatru, film și media la Universitatea din Viena. În 2013 a primit premiul de literatură exil, urmat de alte premii pentru proză și teatru. În 2018 a debutat în proză cu „Wir gingen weil alle gingen“, iar în 2019 a câștigat „Retzhofer Dramapreis“ cu piesa „Karpatenflecken“. Piesa de teatru a fost jucată în premieră la Deutsches Theater Berlin. Cu această piesă a participat la mai multe festivaluri în Graz, dar și la Festivalul European de Teatru Eurothalia din Timișoara. Puteți citi articolele lui Thomas pe www.thomasperle.com.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?