Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
7 aprilie 2023

Start pentru proiecte care pun Orașul în mișcare

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul de finanțare nerambursabilă a proiectelor sportive, în anul 2023, cu fonduri de la bugetul local al Municipiului Timișoara. Anul acesta, suma totală dedicată sportului de performanță și sportului de masă, alocată prin programul de finanțare Orașul în mișcare, este de 2.500.000 lei.
Foto: Sportul Universitar UVT – Competiții și Comunitate (2022)

 

Finanțarea se adresează structurilor sportive care derulează activități nonprofit menite să crească gradul de practicare a sportului și a mișcării pentru cât mai mulți cetățeni, amatori sau sportivi de performanță ai Municipiului Timișoara. 

Proiectele vor putea fi depuse până în data de 8 mai, ora 16.00, online, pe pagina centruldeproiecte.ro/finantari/orasul-in-miscare-2023. 

Evaluarea și selecția proiectelor va fi realizată de către o comisie formată din evaluatori experți independenți. Centrul de Proiecte așteaptă candidaturi din partea specialiștilor din domeniul sportului, cu experiență de minimum 3 ani și o bună cunoaștere a mecanismelor de finanțare nerambursabilă, care doresc să contribuie la evaluarea proiectelor sportive înscrise în cadrul programului Orașul în mișcare. Candidaturile experților vor putea fi depuse online (AICI), până în data de 28 aprilie.

În ultimii doi ani, prin finanțările nerambursabile cu sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara, au fost finanțate în total 35 de  proiecte sportive, în valoare de 3.000.000 de lei: 15 proiecte finanțare cu 1.000.000 în anul 2021 și 20 de proiecte finanțate cu 2.000.000 de lei în anul 2022, sprijinind ramuri sportive precum: baschet, volei, arte marțiale, squash, escaladă, dans, scrimă, sporturi nautice, fotbal, șah și multe altele. 

Lansarea programului Orașul în mișcare va fi urmată de deschiderea celorlaltor programe de finanțare derulate de Centrul de Proiecte cu sume de la bugetul local al Municipiului Timișoara: Impuls în comunitate, Cultura în prezent și Repere în cultură.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?