Agenda de evenimente pe care ți-o propunem pentru această săptămână și care au loc în aceste spații pe care să trebuie să ți le notezi ca să participi ar fi:
DiverCity, la Galeria 5
Expoziția de fotografie DiverCity semnată de Bianca Bîrsan, în care o să descoperi Timișoara surprinsă de lentila surrealistă a aparatului. După cum mărturisește chiar Bianca Bîrsan, fotografiile din expoziție explorează viziunea arhitecturală a orașului, transformarea lui. O invitație de a reflecta dincolo de formă, o introspecție în trecut și chiar o proiecție a viitorului. Fotografiile din expoziție pun în oglindă Timișoara, Capitală Europeană în 2023, cu fotografii realizate în Bad Ischl Salzkammergut (Austria) care este Capitală Culturală Europeană în anul 2024. Anul acesta, alături de Bad Ischl Salzkammergut, și orașele Veszprém-Balaton (Ungaria) și Elefsina (Estonia) sunt capitale europene ale culturii. Expoziția are loc în perioada 10-13 septembrie, la Galeria 5.
Mai multe informații aici
Streaming/Consciousness | Instalație performativă, la Centrul de Proiecte - Parter
Streaming/Consciousness | Instalație performativă face parte din proiectul TechnoMechanicus Performance cofinanțat de AFCN. Instalația performativă va crea un spațiu în care limita consumului pasiv de artă este topită în favoarea participării active, invitând spectatorul la introspecție și la conturarea unei conștiințe colective prin intermediul tehnologiei.
Instalația performativă își propune explorarea limitelor anonimatului și ale sensibilității umane într-un cadru intim, confesional, chestionând antiteza dintre sinele virtual atent construit în era social media și exprimarea necenzurată, lipsită de responsabilitate, oferită de anonimat. Ce gânduri suntem dispuși să expunem public sub anonimat? Ce fel de libertate oferă lipsa unei identități? Cum se simte să fii expus și protejat în același timp?
Instalația performativă este realizată/concepută de Asociația ȚAIS, un grup format din foști studenți colegi în cadrul aceluiași an la Facultatea de Teatru și Televiziune, Cluj-Napoca, secția Artele spectacolului/actorie. Din echipă fac parte Adrian Ban, Niko Becker, Alex Popa, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Boda Norbert. Graphic design: Blanca Doba. Instalația performativă va avea loc în spațiul galeriei Centrul de Proiecte - Parter, în perioada 13-15 septembrie, iar pe 13 septembrie, deschiderea evenimentului de la ora 20,30 va fi urmată de o discuție cu publicul.
Mai multe informații aici
Festivalul de film internațional The Galactic Imaginarium, Ediția a IV-a
Festivalul de film internațional The Galactic Imaginarium - Ediția a IV-a este singurul festival de film dedicat exclusiv genurilor Science Fiction și Fantasy (SFF) din România, dar și printre puținele din Estul și Centrul Europei. Este organizat în sistem hibrid, cu acțiuni la locație și cu difuzare live mediul online, inclusiv difuzare de filme pe platforma de streaming proprie. Pentru iubitorii genului, vor fi o proiecții de filme în festival; concurs cu premiile festivalului, manifestări culturale legate de domeniul filmului SFF (prezentări, mese rotunde, dezbateri, întâlniri cu profesioniști din lumea filmului etc); acțiuni de educație culturală și științifică dedicate copiilor și tinerilor, inclusiv ateliere tematice. Festivalul se va desfășura în două locații, la Galeria Bastion 3 și la Palatul Ștefania.