Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
5 iulie 2022

Programul Cultural Timișoara 2023, la zi

Centrul de Proiecte Timișoara împreună cu Echipa Curatorială Timișoara 2023 au găzduit o întâlnire cu operatorii culturali, presa și invitați: manageri culturali, artiști și reprezentanți ai industriilor creative.
Dezbatere și întâlnire Timișoara 2023

Întâlnirea, pe care dorim să o repetăm lunar, a prezentat progresele și situația la zi a programului Timișoara 2023, cu șase luni înainte de exercitarea titlului de Capitală Europeană a Culturii. Au fost prezentate programele și evenimentele – expoziții, lansări, rezidențe, concerte – care constituie programul cultural central Timișoara 2023 actualizat de către echipa curatorială conform dosarului de candidatură aprobat de către Comisia Europeană. Evenimentul oficial de deschidere al programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii va avea loc între 17-19 februarie 2023.

„Mâine voi fi la București la o întâlnire cu peste 20 de ambasadori din țări ale Uniunii Europene și nu numai care doresc să contribuie la promovarea Timișoarei și a Capitalei Culturale în țările lor. Este un efort diplomatic fără precedent în istoria orașului nostru, pe măsura titlului european pe care îl deținem”, a spus Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

Primăria Municipiului Timișoara a alocat în anul 2022 suma de 6 milioane de euro în 2022 pentru programul Timișoara 2023. Prin apelul Boarding Station, Centrul de Proiecte a contactat suma de 10.606.947 lei în finanțări nerambursabile, toate contractele cu operatorii culturali sunt semnate. Asta înseamnă: peste 1800 de artiști și operatori culturali implicați, 55 de artiști în rezidențe, 329 de evenimente și producții locale, peste 1300 de voluntari incluși în proiecte, precum și colaborări cu operatori și instituții din 26 de țări europene.


#timișoara2023 #împreună

Membri echipei curatoriale au scos în evidență oferta culturală amplă din acest an a operatorilor culturali din programul Timișoara 2023, precum și colaborările de amploare cu parteneri europeni, care urmează să atingă potențialul maxim în 2023. începând cu luna septembrie, operatorii culturali și instituțiile culturale vor avea la dispoziție noi oportunități de implicare și colaborare în cadrul programului cultural Timișoara 2023, prin apeluri deschise pentru completarea și consolidarea acestuia.

Echipa curatorială, aflată în contact constant cu reprezentanții juriului european, Comisiei Europene, precum și orașele din familia Capitalelor Europene ale Culturii, au trecut în revistă ultimele consultări și colaborări la nivel european. Orașele deținătoare ale titlului și instituțiile culturale europene vor avea o prezență consistentă în Timișoara în anul 2023, prin apeluri și finanțări dedicate la nivel european.

Cele trei orașe Timișoara, Veszprem (Ungaria) și Elefsina (Grecia), căștigătoare ale titlului de Capitală Europeană a Culturii, vor anunța simultan programul cultural detaliat pentru anul 2023 în luna noiembrie.


Dezbatere și întâlnire Timișoara 2023
Dezbatere și întâlnire Timișoara 2023
Dezbatere și întâlnire Timișoara 2023
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?