Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
14 septembrie 2022

Pregătiri pentru 2023 în aripa din Bastionul Maria Theresia, administrată de Centrul de Proiecte

În această toamnă încep lucrările de reparații și intervenții în valoare de aproximativ 100.000 euro pentru a pregăti spațiul pentru deschiderea oficială Timișoara 2023, programată în 17-19 februarie.
Parte a Bastionului Maria Theresia administrat de Centrul de Proiecte

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spațiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea Municipiului Timișoara – și demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Aceste spații reprezentative pentru oraș vor găzdui pe parcursul anului 2023 expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul Programului Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, urmând ca ulterior, începând cu anul 2024, să fie organizat un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant, prin curatoriere.

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni. De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural.

În acest moment, suntem în faza de eliberare a spațiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluții pentru expozițiile deja planificate în aceste spații.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?