Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
12 aprilie 2022

Muzica ne aduce împreună

Echipa Curatorială Timișoara 2023 a participat zilele trecute la conferința Let’s talk about ECoC Music Strategies, eveniment organizat în cadrul Festivalului Budapest Ritmo din Ungaria. Tema întâlnirii a fost strategia muzicală a orașelor care dețin titlul de Capitală Europeană a Culturii.
Foto: Budapest Ritmo

Silviu Scrob, expert management producție culturală, a vorbit despre pregătirile și provocările pentru anul viitor, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii. La sesiunile de discuții au participat reprezentanți ai familiei Capitalelor Culturale Europene din Veszprem (Ungaria), Novi Sad (Serbia), Nova Gorica-Gorizia (Slovenia și Italia), Tartu (Estonia), Chemnitz (Germania), Trenčín (Slovacia) și Ibague (Spania).

„A fost un bun prilej pentru consolidarea colaborărilor între Capitalele Culturale Europene ale Culturii prin intermediul tematicilor muzicale. Mă bucur că am putut să împărtășim experiențe în cadrul acestui eveniment și să facem schimb de idei”, a spus Silviu Scrob.

Festivalul Budapest Ritmo este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică, film și conferințe din Europa, aflat anul acesta la cea de-a șasea ediție. Scena lui reunește artiști cunoscuți ai muzicii internaționale.

Infrastructura Timișoarei se va îmbogăți până anul viitor cu 5 cinematografe. Cinema Victoria, Cinema Dacia, Cineva Studio, Cinema Timiș și Cinema Freidorf vor găzdui proiecții de filme, concerte, spectacole de teatru și vor reintra în circuitul cultural al orașului. Cele 5 săli vor avea, în total, 1500 de locuri și încă 80 de locuri pentru proiecții în aer liber pe acoperișul Cinema Studio. În paralel se lucrează și la Multiplexity, fostele ateliere STPT, care va deveni un reprezentativ centru de artă, tehnologie și experiment.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?