Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
22 iulie 2022

Matevž Čelik Vidmar, numit secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii din Slovenia

Colegul nostru Matevž Čelik Vidmar, curatorul teritoriului „Conexiuni” al programului cultural Timișoara 2023, se alătură Ministerului Culturii din Slovenia, unde a fost numit secretar de stat. Locul său în cadrul echipei curatoriale Timișoara 2023 este preluat de către Brîndușa Tudor.
Matevž Čelik Vidmar | Credit foto: Ministerul Culturii Slovenia

Îi mulțumim lui Matevž pentru munca sa în cadrul echipei curatoriale Timișoara 2023, îl felicităm și suntem siguri că energia și viziunea lui vor da rezultate și în această nouă funcție publică. 

„În timpul petrecut la Timișoara, am văzut că orașul, împreună cu primarul și echipa sa, înțeleg foarte bine rolul culturii ca forță transformatoare pentru viitor. Lucrul cu colegii din echipa curatorială Timișoara 2023 și colaborarea cu organizații culturale din oraș a fost o experiență foarte productivă și dinamică, dar și o experiență de învățare care se va regăsi în munca mea în viitor. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și aștept cu nerăbdare ca anul viitor să vizitez capitala culturală în noul meu rol", ne-a transmis Matevž.


Brîndușa Tudor | Credit foto: Institutul Goethe

Proiectele demarate de Matevž și munca alături de operatorii culturali vor fi continuate de către Brîndușa Tudor, curator cu experiență vastă care include expoziții, instalații și intervenții în spațiul public. Brîndușa aduce în echipa curatorială a programului Timișoara 2023 o abordare interdisciplinară valoroasă, la intersecția dintre artă, design, arhitectură, cercetare și învățare, dar și o bună înțelegere a spațiului cultural timișorean. La fel ca restul echipei curatoriale, Brîndușa Tudor a fost validată de către comisia de selecție, în baza portofoliului și interviului cu membrii comisiei.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?