Centrul de Proiecte
Timișoara
Evenimente
16 februarie 2022

Înscriere: Academy Camp #4 – Dezvoltarea comunității prin acțiuni creative

Interarts (Barcelona) și Centrul de Proiecte (Timișoara) vă invită la Academy Camp #4, programul de formare dedicat celor interesați de proiecte cu impact pentru viața comunitară.
Academy Camp

Cea de-a patra ediție Academy Camp din cadrul Programului de Consolidare a Capacităților pentru Capitale Culturale abordează tema „Dezvoltarea comunității prin acțiuni creative”. Conținutul programului are menirea de a consolida abilitățile și încrederea participanților în generarea și derularea de proiecte dedicate dezvoltării comunităților locale.

Academy Camp #4 se va desfășura în format hibrid, la Centrul de Proiecte (str. Vasile Alecsandri, nr. 1, Timișoara), în perioada 2–4 martie 2022, între orele 10:00 și 17:30. Participarea fizică este deschisă pentru 25 persoane. Intervențiile online vor fi transmise prin Zoom. Participarea este gratuită. Programul se va desfășura în limba engleză.

Cui se adresează

Programul este deschis atât organizațiilor, cât și persoanelor fizice sau grupurilor informale. Sunt încurajați să participe specialiști comunitari, operatori culturali ce fac parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, ONG-uri, asociații de proprietari, studenți, persoane preocupate de procese participative în comunitate sau de proiecte cu impact pentru viața comunitară.


Conținut

Academy Camp #4 cuprinde, în total, 18 ore de formare. Cele două teme principale abordate sunt:

  • Importanța participării culturale în Europa;
  • Dezvoltarea și responsabilizarea comunităților prin acțiuni culturale.

Prima jumătate a fiecărei zile este dedicată unei sesiuni teoretice, cu prezentări ale unor experți în domeniu. A doua jumătate a fiecărei zile de program va conține abordări practice prin care se vor dezvolta sau îmbunătăți proiecte în/pentru comunități, în grupuri de lucru și runde de discuții cu maxim 25 de participanți.

Participanții vor fi sprijiniți de către trainerii prezenți în program să își dezvolte ideea într-o propunere de proiect cu potențial de finanțare prin apeluri deschise de către Primăria Municipiului Timișoara (prin Timișoara Decide) și de către Centrul de Proiecte (prin viitorul apel de proiecte pentru comunitate) sau vor fi inspirați să își îmbunătățească proiectele deja existente. Pentru a putea finaliza propunerile de proiect, este necesară prezența în toate cele 3 zile ale programului Academy Camp #4.

Context

Academy Camp #4 face parte din programul „Capacity Building for European Capitals of Culture”, inițiat de Comisia Europeană și derulat de un consorțiu de organizații europene. Edițiile precedente s-au desfășurat în alte 3 viitoare Capitale Europene ale Culturii: Elefsina, Chemnitz și Veszprém-Balaton. Bazat pe principiile democrației culturale, ale dezvoltării comunitare și ale artei participative, programul a fost elaborat de François Matarasso, în colaborare cu Centrul de Proiecte, în calitate de unitate de implementare a Programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și Interarts.

Termen limită pentru înscriere: 24 februarie.


Formularul nu mai este disponibil.

Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?