Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
11 martie 2022

„Impuls în comunitate” – Un nou apel de proiecte pentru activarea și implicarea comunității timișorene

Lansăm astăzi, 11 martie, apelul „Impuls în comunitate”, o nouă oportunitate de finanțare nerambursabilă din bugetul local al Timișoarei pentru acțiuni, proiecte sau programe de educație, tineret, mediu, spațiu urban și smart city. Termenul limită pentru aplicații este 9 aprilie.
ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice – ediția II (Asociația Documentor)

Sesiunea Impuls în comunitate 2022 are un buget total de 2.000.000 lei. Din aceștia, 450.000 lei sunt alocați pentru educație proactivă, 450.000 lei pentru aplicații care activează tinerii din comunitate, 450.000 lei pentru mediu și calitatea spațiului urban și tot 450.000 lei pentru aplicațiile care propun soluții de smart city. Fondul de contestații este de 200.000 lei.

 

Valoare pentru comunitate, din comunitate

Prin apelul „Impuls în comunitate”, municipalitatea timișoreană încurajează metodele inovative și excelența în educație, diminuarea inegalităților de șanse în dezvoltarea copiilor și tinerilor, precum și gândirea critică a acestora pe teme relevante și de actualitate. Miza este implicarea tinerilor în activități care valorizează multiculturalitatea, incluziunea socială și egalitatea de șanse, conectându-i la acțiuni globale.

De asemenea, se caută soluții de protejare a mediului, a spațiilor verzi și a biodiversității din spațiul urban, dar și acțiuni, proiecte sau programe care îmbunătățesc calitatea vieții în comunitate prin design ori tehnologie. Se caută soluții de digitalizare și inovare puse la dispoziția orașului, dezvoltate în echipe care să atragă studenți talentați, tineri sau profesioniști din plan local sau străinătate deschiși să se implice în comunitate.

Aplicațiile pot fi depuse online, pe pagina apelului „Impuls în comunitate” începând de astăzi, 11 martie, până la data de 9 aprilie, ora 17:00. Rezultatele intermediare vor fi afișate pe 29 aprilie. Între 2 și 8 mai vor fi analizate contestațiile, iar în data de 9 mai vor fi afișate rezultatele finale.

 

Căutăm evaluatori independenți

Totodată, lansăm azi și apelul de candidaturi pentru formarea comisiei de evaluare a aplicațiilor care vor fi înscrise la apelul „Impuls în comunitate”. Pot candida experții independenți cu experiență în mecanismele finanțărilor nerambursabile, precum și cu experiență de minimum 3 ani în cel puțin unul dintre cele 4 domenii acoperite de către această sesiune de finanțare: educație, tineret, mediu sau smart city. Data limită pentru înscrierea online a candidaturilor pe pagina Centrului de Proiecte este 30 martie.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?