Centrul de Proiecte
Timișoara
Proiecte finanțate
18 martie 2022

15 milioane euro pentru Timișoara 2023 și noi spații culturale mai aproape de comunitate

În ședința din data de 15 martie 2022, membrii Consiliului Local Timișoara au aprobat în unanimitate două lucruri esențiale pentru vitalitatea culturală a orașului: o alocare consistentă de fonduri pentru Timișoara 2023, precum și darea în administrare a unor spații din Bastionul Theresia.
Centrul de Proiecte

Primăria Municipiului Timișoara alocă 15 milioane euro (6 milioane euro în 2022 și 9 milioane euro în 2023), pentru susţinerea Programului Naţional „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” (incluzând sumele necesare tuturor structurilor cu rol de implementare: Centrul de Proiecte Timișoara, instituţiile publice de cultură din subordinea Consiliului Local Timişoara și Asociația Timișoara 2021). În perioada următoare vom finanța prin procedură prioritară proiectele cuprinse în Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat și vom lansa apeluri deschise pentru consolidarea și îmbogățirea acestuia.

De asemenea, Primăria Municipiului Timișoara a dat în administrare, către Centrul de Proiecte Timișoara, un segment de 1390mp din Bastionul Theresia, pe o perioadă de 5 ani, cu scopul deschiderii și activării acestor spații pentru cultură. Urmează să lansăm un apel deschis pentru operatori care să propună programe culturale curatoriate pentru spațiile de la Bastion administrate de Centrul de Proiecte.

Le mulțumim consilierilor locali pentru votul unanim de încredere. Vom gestiona aceste fonduri, precum și spațiile destinate vieții culturale timișorene, cu transparență și deschidere spre comunitate.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?