Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
20 aprilie 2023

Finisajul expoziției „Chronic desire – Sete cronică” aduce trei zile de evenimente

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.
„Chronic desire – Sete cronică” | Foto: Adrian Anghel

Vineri, în 21 aprilie, între 10:00 și 12:30, la Muzeul de Tramvaie „Corneliu Miklosi”, va avea loc Unfinishing the Cultural Houses – O conversație intergenerațională despre posibilitatea de a regândi Casele de Cultură ca instituții viabile pentru prezent, cu Edgar Schmitz, Irina Botea Bucan, Miki Braniște, Irina Vâstraș-Tătar, studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și de la Universitatea de Vest din Timișoara.

În 22 aprilie, de Ziua Internațională a Pământului, între 11:30 și 12:45, Harun Morrison prezintă Întrebări privind justiția pe probleme de mediu, o dezbatere bazată pe o compilație de întrebări venite de la practicieni din domenii diferite, de la artă la știință, de la arhitectură la horticultură. Numărul de locuri este limitat, cei care doresc să participe se pot înregistra aici.

European Roma Institute for Arts and Culture - ERIAC ne invită pe 22 aprilie 2023, între 15:00 și 16:45, la o dezbatere despre cultura romă și dezvoltare durabilă, ce va avea loc în limbile engleză și romani, la Bastionul Maria Theresia, Galeria 3. Numărul de locuri este limitat, iar rezervările se pot face pe pagina de Facebook a evenimentului. Tot în 22 aprilie 2023, între 17:00-18:30, la Comenduirea Garnizoanei Timișoara va avea loc un tur ghidat cu Mihaela Cîmpeanu (artistă, România), Sead Kazanxhiu (artist, Albania) și Timea Jungahus (curatoare, ERIAC Executive Director) în conversație cu Corina Oprea, co-curatoare a expoziției centrale. 

Pe 23 aprilie 2023, între orele 16:00-17:30, la Bastionul Maria Theresia, Galeria 2, va avea loc o prezentarea a operei lui Mircea Nicolae, ale cărui lucrări pot fi văzute până duminică în expoziția Lucruri mărunte, lucruri prețioase.

Weekendul finisajului include și două concerte: Gipsy Groove – pe 22 aprilie 2023, orele 20:00-21:30, în Piața Libertății, precum și Mahala Rai Banda – pe 23 aprilie 2023, de la ora 20:00, în Piața Unirii.

Programul complet și adus la zi poate fi consultat aici.

 

Expoziția „Chronic desire – Sete cronică”, curatoriată de Cosmina Goagea, Corina Oprea și Brîndușa Tudor, a cuprins lucrări care urmăresc trei fire narative: Bunuri comune – Teritorii – Istorie și subiectivități, care se întrepătrund în cele patru locații împreună cu istoriile acestor locuri privind moștenirea militară și industrială a Timișoarei. 

Timp de peste două luni, la Muzeul „Corneliu Miklosi”, Palatul Ștefania, Bastionul Theresia și Comenduirea Garnizoanei, 18.588 de persoane au vizitat lucrări ale artiștilor: Ana Adam, Leonor Antunes, Tarek Atoui, Matei Bejenaru, Anca Benera & Arnold Estefan, Irina Botea Bucan, Pavel Brăila, Anca Bucur, Dana Catona, Lia Dostlieva & Andrii Dostliev, Saskia Holmkvist, Shilpa Gupta, Joan Jonas, Hiwa K, Zhanna Kadyrova, Ana Kun & Noemi Hügel, Susanna Jablonski & Santiago Mostyn, Adriana Lucaciu, Silvia Moldovan, Harun Morrison, Dan Perjovschi, Agnieszka Polska, Renée Renard, Marinella Senatore, Alexa Szekeres, Slavs & Tatars, Mona Vătămanu & Florin Tudor, Rosa Whiteley, RomaMoMA /Ionela Mihaela Cîmpeanu și Sead Kazanxhiu.

Expoziția „Chronic desire – Sete cronică” este finanțată și organizată de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?