Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
20 iunie 2022

Familia Capitalelor Europene ale Culturii s-a reunit la Elefsina

Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria) poartă în 2023, împreună cu Timișoara, titlul de Capitale Europene ale Culturii.
Elefsina2023

Orașele Capitale Europene ale Culturii formează o familie ai cărei membri se întâlnesc și învață unii de la alții. Alexandra-Maria Rigler, directoarea Centrului de Proiecte, împreună cu Corina Bucea și Cosmina Goagea, membre în Echipa Curatorială, au reprezentat Timișoara 2023 la ECoC* Family Meeting (*European Capitals of Culture), găzduită de către Elefsina 2023 în perioada 17–19 iunie 2022.

Au participat la ateliere în cadrul cărora au schimbat informații și idei pentru construirea unei sărbători a culturii care energizează și transformă comunitățile. Au discutat și despre planurile fiecărei viitoare Capitale Europene a Culturii pentru evenimentele de deschidere, care implică întotdeauna eforturi de producție și umane considerabile. Spre final, în spațiul transformat al unei foste prese de ulei de măsline, s-au bucurat și de un minunat spectacol de circ contemporan susținut de Le Plus Petit Cirque du Monde (Franța), rezultat al unei rezidențe franco-grecești facilitate de Institut Français Greece.

Echipa timișoreană s-a întors inspirată, conectată la spiritul familiei Capitalelor Europene ale Culturii și nerăbdătoare pentru Timișoara 2023. Elefsina 2023, mulțumim pentru găzduire – în curând vă vom spune și noi bun venit la Timișoara.


Elefsina2023
Elefsina2023
Elefsina2023
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?