Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
1 noiembrie 2022

Energie pentru artiști

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul Energie! Burse de creație artistică. Vor fi acordate 37 de burse, în valoare totală de 500.000 de lei, pentru creatori din domeniile: arte vizuale, literatură, muzică și arte sonore, teatru, dans, performance, arte digitale și new media.
Energie!

Programul de sprijin pentru creatori și profesioniști Energie! face parte din Power Station, componenta principală a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii dedicată creșterii capacității sectorului cultural și implementată de Centrul de Proiecte. 

Pot aplica până la data de 21 noiembrie 2022 artiștii care au experiență de cel puțin 5 ani sau au absolvit o formă de învățământ artistic, care au un portofoliu consistent și propun un plan de creație și un eveniment public de prezentare a practicii lor artistice. 

„Bursele de creație artistică din programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii sunt dedicate artiștilor din domenii diverse, care în acest context primesc sprijin direct pentru activitatea de creație. Sperăm ca acest mecanism, inedit în contextul cultural românesc, să încurajeze artiștii locali să se concentreze pe munca lor creativă și să deschidă practicile lor de lucru către public, să devină un cadru real de încurajare și creștere a scenei artistice locale”, a declarat Corina Bucea, expertă în educație și mediere culturală și coordonatoarea strategiei Power Station în cadrul echipei curatoriale Timișoara 2023. 

Alături de bursele de creație pentru artiști, programul Energie! va mai include și două mecanisme de sprijin pentru artiști și profesioniști din domeniul cultural: granturi de mobilitate (burse pentru mobilitatea internațională a profesioniștilor din domeniul cultural) și stagii profesionale (colaborări internaționale între profesioniști și organizații sau instituții culturale).


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?