Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
16 mai 2022

Echipa Curatorială Timișoara 2023 – o săptămână plină

A fost o săptămână intensă pentru Echipa Curatorială Timișoara 2023. Membrii acesteia au avut mai multe întâlniri productive, pe parcursul săptămânii, cu operatori culturali cuprinși în Programul Cultural actualizat, reprezentanți ai mai multor instituții de cultură, fundații și universități din Timișoara.
Întâlnire cu gazdele și partenerii proiectelor culturale cuprinse în Programul Cultural actualizat

Întâlnirile cu reprezentanții instituțiilor din oraș, Universitatea de Științe Agricole și Farmacie Veterinară a Banatului și Universitatea Politehnica din Timișoara, au dus la trasarea unor modalități de colaborare în contextul anului 2023 cu operatori culturali.

Pe parcursul săptămânii ne-am bucurat de vizita unei delegații formate din Liviu Jicman – președintele Institutului Cultural Român, Ramona Chiriac – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și Wojciech Mrozowski – director adjunct al Institutului Polonez și reprezentant al Institutelor Culturale . Aceștia ne-au asigurat de sprijinul lor în promovarea institutelor culturale din străinătate pentru anul 2023.

Echipa de implementare Brno 2028 – Capitală Europeană a Culturii s-a întâlnit cu experții și curatorii Timișoara 2023. Reprezentanții celor două echipe au discutat despre programul cultural al orașului nostru, pașii care au fost parcurși până acum în pregătirea și implementarea programului cultural pentru anul viitor. O altă vizită a fost cea a autorităților locale din Szeged, un bun prilej pentru consolidarea relațiilor cu vecinii noștri maghiari și găsirea de noi colaborări în perioada următoare.

De asemenea, până acum au fost cartografiate mai multe spații care pot deveni scena unor concerte, expoziții sau a altor activități culturale. Au fost identificate 200 de spații care pot fi convertite și utilizate în scop cultural. Este vorba de muzee, teatre, cinematografe, biblioteci, școli, săli de conferințe, expoziții, târguri, săli de sport, galerii de artă, biserici, situri de patrimoniu, cluburi, puburi, parcuri și spații publice. Centrul de Proiecte împreună cu Primăria Timișoara au în vedere flexibilizarea și eficientizarea procedurilor de ocupare a domeniului public pentru evenimente culturale. În acest sens se lucrează la redactarea unui ghid care să îndrume operatorii culturali în demersurile necesare pentru ocuparea domeniului public și avizarea evenimentelor publice.
Veștile bune continuă cu începerea contractării proiectelor culturale pentru anul 2022, pentru sesiunea de finanțare Timișoara 2023 – Boarding Station.


Întâlnire la Centrul de Proiecte cu reprezentanții Comisiei Europene, Institutului Cultural Român, Ambasadei Suediei, Institutului Polonez și Institutelor Culturale
Întâlnire cu reprezentanții a 3 instituții de cultură aflate în subordinea Primăriei: Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Filarmonica Banatul
Întâlnire cu echipa de implementare Brno 2028 – Capitală Europeană a Culturii
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?