Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
12 septembrie 2023

[Actualizare] Dubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă în concert pe Bega, la „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”

[Actualizare 29.09.2023] Am luat act de evenimentele recente din spațiul public în care a fost implicat artistul hip-hop Guess Who. Până la clarificarea situației, confirmarea sau infirmarea informațiilor de către autoritățile competente, ne vedem nevoiți sa anunțăm anularea concertului programat la Timișoara, pentru data de 7 octombrie 2023, ținând cont de timpul scurt rămas până la desfășurarea acestuia. Siguranța publicului și promovarea unei conduite în acord cu legile vor fi mereu o prioritate absolută pentru noi.
Dubioza Kolektiv | Foto: Goran Lizdek

[Știre inițială]
Din 6 până în 8 octombrie, ne vedem pe Bega cu trupa bosniacă Dubioza Kolektiv și artiștii din România: Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă. Alături de alte peste o sută de evenimente, aceste concerte vor anima atmosfera, timp de trei zile, la „Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, pe scena din zona Uszoda (Splaiul Nicolae Titulescu, segmentul dintre Strada Jiul și Bulevardul 16 Decembrie) și în alte 50 de locații din Timișoara.

Concertele Dubioza Kolektiv, Domino, Guess Who, Brigada D și Qinta Spartă sunt organizate de Centrul de Proiecte Timișoara. Programul evenimentelor din Uszoda este completat de concertele organizate în parteneriat de Muzicon și Centrul de Proiecte, în locații partenere situate pe malurile Begăi. Accesul publicului la toate aceste evenimente va fi gratuit.

Timișoara 2023. Celebrarea orașului, unul dintre marile evenimente culturale ale acestei toamne în Timișoara, propune publicului un traseu cultural ce include peste cincizeci de locații situate pe malurile și în împrejurimile Canalului Bega. Timișoreni și turiști deopotrivă se vor bucura de un program complex de evenimente, din arii diverse de interes pentru public: muzică, teatru, arte vizuale, arhitectură, biodiversitate, gastronomie etc. Programul evenimentului este publicat pe site-ul oficial al evenimentului: celebrare.timisoara2023.eu.

Cea mai mare trupă din Balcani concertează pe scena Timișoara 2023. Celebrarea orașului

Trupa bosniacă Dubioza Kolektiv împletește aromele locale ale Balcanilor cu influențe de ska, punk, reggae, electronică și hip-hop. Primul lor album, Dubioza Kolektiv (2004), a fost întâmpinat imediat cu un entuziasm care nu a mai fost întâlnit pe scena bosniacă din perioada antebelică. Albumele Wild Wild East (2011) și Apsurdistan (2013) au propulsat trupa pe scena internațională. A urmat primul lor turneu în SUA, precum și selectarea ca trupa nr. 1 la Eurosonic 2016. De-a lungul anilor, Dubioza Kolektiv a devenit cea mai mare trupă din Balcani, cu concerte sold out în Londra, Amsterdam, Berlin, Berlin, Dublin, Budapesta, Oslo, Praga, Viena, Madrid, precum și în SUA și Canada. Au cântat la marile festivaluri europene Glastonbury, Roskilde, Lollapalooza, Boomtown Fair, Lowlands, Das Fest și multe altele. Concertul Dubioza Kolektiv va avea loc duminică, 8 octombrie, de la ora 20:45, pe scena Uszoda.

Sunt doi ani intenși de când Centrul de Proiecte Timișoara este în serviciul timișorenilor. Mândria noastră de a fi în slujba comunității este cu atât mai mare cu cât avem șansa să facem asta și în anul în care orașul nostru este Capitală Europeană a Culturii. De aceea, acum, la început de toamnă, când pregătim evenimentul Timișoara 2023. Celebrarea orașului, vă invităm să vă bucurați de fiecare zi din cele rămase în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Sperăm că aceste luni vă vor oferi întâlniri neașteptate – cu arta, cu ideile, cu Timișoara văzută într-o lumină nouă. Cine, dacă nu Timișoara, e prima în a celebra libertatea de gândire prin dezbateri care deschid minți și punți de colaborare? Unde, dacă nu la Timișoara, e la ea acasă arta care te intrigă, arta care experimentează? Cine, dacă nu comunitățile Timișoarei, sunt primele în a sărbători diversitatea celor de lângă noi, vecini vechi sau nou-veniți? Ne vedem pe Bega!
– Alexandra-Maria Rigler, directoare a Centrului de Proiecte Timișoara

Programul concertelor din zona Uszoda și locațiile partenere

Vineri, 6 octombrie 2023
ora 18:00, concert Jazz à la Jais, la Anturaj
ora 19:00, concert Fără Filtru, la Anturaj
ora 20:00, concert The Bandits, la Anturaj
ora 20:00, concert Berlin Division, la Manufactura
ora 21:00, concert Mostre, la Manufactura
ora 22:00, concert The Case, la Manufactura

Sâmbătă, 7 octombrie 2023
ora 18:00, concert Anonim TM (Dudu, Bia, Phobe 1, Geezam MC) și Psihodrom (Lemarian, VJ Burger, 150 Stoka), la D'arc pe mal
ora 19:00
concert Brigada D vs. Qinta Spartă, scena Uszoda
concert Zoleevee, la Anturaj
ora 20:00
concert Sleepin' Insomnia, la Manufactura
concert Volga ARM, la Anturaj
ora 21:00
concert Spike, scena Uszoda
concert Zen MF, la Manufactura
concert We Singing Colors, la Anturaj
ora 22:00, concert Jack of All Trades, la Manufactura

Duminică, 8 octombrie 2023
ora 19:00
concert Domino, scena Uszoda
concert Bruno and the Blues, la Anturaj
ora 20:00
concert B.A.U. (Brigada Artistică Urbană), la D'arc pe mal
concert Ioan Popovici, la Anturaj
ora 20:45, concert Dubioza Kolektiv, scena Uszoda
ora 21:00
concert Dr. Sinteză, la D'arc pe mal
concert Toulouse Lautrec, la Anturaj

Programul Timișoara 2023. Celebrarea orașului poate suporta modificări, programul actualizat va fi comunicat pe celebrare.timisoara2023.eu.

Evenimentul Timișoara 2023. Celebrarea orașului este organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Programul cultural național „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este finanțat de către Municipiul Timișoara, Ministerul Culturii și Consiliul Județean Timiș.

Parteneri principali Timișoara 2023: Banca Transilvania, Catena, Cramele Recaș, Linde Gaz România, Iulius Town, Profi

Partener Timișoara 2023. Celebrarea orașului
: Decathlon


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?