Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
10 februarie 2023

Deschiderea Timișoara 2023: sărbătoare în siguranță

Peste o săptămână Timișoara va fi scena a numeroase spectacole, expoziții sau conferințe. Un loc de întâlnire între oameni din întreaga Europă. Este sărbătoarea orașului, de care ne vom bucura cu toții. Forțele de ordine ale județului Timiș, împreună cu Centrul de Proiecte, organizatorul evenimentului, vor asigura siguranța tuturor celor care vor participa la cea mai mare petrecere a orașului, Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.
Conferință de presă pe tema măsurilor de siguranță la Deschiderea Timișoara 2023

Măsurile luate au fost comunicare în conferința de presă la care au participat col. Nicolae Slev, inspector-șef Inspectoratul de Jandarmi Timiș, Attila Hajdu, director executiv Poliția Locală Timișoara și Zorița Mircov, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al județului Timiș. Aceștia au vorbit despre forțele de ordine care vor garanta siguranța în centrul orașului. Numai în zona centrală vor fi prezenți 150 de jandarmi, 40 de polițiști locali și 30 de pompieri cu mai multe mașini de intervenție și ambulanțe SMURD. Un spital mobil va fi amenajat în Piața Mărăști.


Planificare Piața Unirii

Codruța Vulcu, coordonatoarea evenimentului de deschidere Timișoara 2023 a prezentat harta cu evenimentelor care vor avea loc în zona centrală a orașului. Scena principală va fi montată în fața Vicariatului Sârbesc din Piața Unirii. Aceasta va avea trei generatoare de rezervă și va măsura 18 metri lungime.

Lângă scenă vor fi mai multe tunuri de lumini, dar și macaraua care va asigura infrastructura pentru spectacolul Muaré Experience al trupei spaniole Voala Project, pe muzica celor de la Duchamp Pilot, cărora li se va alătura chitaristul Horia Silvio Crișovan. Aici vor urca și artiștii Doctorul Sinteză & K-lu, Implant Pentru Refuz & guests (Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron și ucraineanca Alyona Alyona), Taraf de Caliu & guests (Impex, Filip Simeonov, Alexei Ciobanu)și DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner. Pianiștii Andrei Irimia (România) și Joep Beving (Olanda) vor concerta în cadrul Ceremoniei de Gală care se va desfășura în Sala Mare a Palatului Culturii.

Ziua de vineri va începe cu o conferință de presă internațională, apoi vor fi vernisate expoziția Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului, a Adinei Pintilie, Chronic desire – Sete cronică, expoziția colectivă centrală, retrospectiva Victor Brauner: invenții și magie, precum și expoziția Mircea Nicolae – Lucruri mărunte, lucruri prețioase.

Aici puteți vedea întreg programul celor 3 zile de sărbătoare.

În weekendul 17-19 februarie, 200 de voluntari vor contribui la buna organizare a evenimentului. Aceștia vor purta haine de culoare galbenă și ecusoane și vor îndruma și informa participanții în cazul în care au nevoie. În Piața Unirii și Piața Libertății vor fi amplasate puncte de informare încălzite, unde cei care participă la evenimente pot solicita informații despre program și pot primi un ceai cald În aceste puncte va fi prezent și personal medical, pentru situații de urgență.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?