Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
26 iunie 2024

Cultura în prezent - 24 de proiecte primesc finanțare de 2.000.000 de lei pentru proiecte culturale

24 de proiecte primesc finanțare în valoare totală de 2.000.000 de lei din bugetul local al Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte.
DansNomad 2023 | Onboard

Festivaluri de film, concerte, expoziții, dans, teatru, dar și multe alte proiecte culturale amplifică rolul culturii în dezvoltarea orașului și contribuie la consolidarea imaginii Timișoarei ca mediu propice libertății de creație și de expresie.

Cultura în prezent  este un program menit să pună în lumină formele de expresie contemporană, relevante în prezent, să pună în valoare creatori și artiști locali și naționali, precum și spații publice sau neconvenționale din cartierele orașului. Cele 42 de propuneri la acest apel ne arată că există o efervescență în sectorul cultural, iar fiecare aplicație a demonstrat asta și vă mulțumim

– a declarat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Programul încurajează inovația, pune în valoare creatori și artiști și consolidează sistemul cultural local la nivel național și internațional, dar încurajează cooperarea sau coproducția locală, regională, națională și  internațională. Un alt scop este activarea spațiilor publice din oraș, inclusiv a celor periferice sau nonformale și dezvoltarea unor noi categorii de public al artei și patrimoniului care cresc calitatea vieții în oraș.

Lista completă a proiectelor finanțate poate fi accesată aici

 


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?