Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
2 octombrie 2023

Cinema Timiș se redeschide cu un program special, în 13-15 octombrie 2023

Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele de tradiție ale orașului, se redeschide în 13 octombrie 2023, după o reabilitare completă care l-a transformat în cel mai modern spațiu multifuncțional pentru filme, concerte și evenimente culturale din inima Timișoarei.
Cinema Timiș

Cinema Timiș este cel de-al doilea cinematograf reabilitat de Primăria Municipiul Timișoara, după Cinema Victoria, redeschis anul trecut. Ambele sunt administrate de către Centrul de Proiecte. Între 13-15 octombrie, spectatorii curioși să redescopere Cinema Timiș sunt așteptați cu un program special care cuprinde filme în exclusivitate, întâlniri cu regizori și actori, un concert, dar și un party retro, în spațiul fostului Club 30.

„Sunt bucuros că în mai puțin de 2 săptămâni Cinema Timiș devine una dintre cele mai mari și moderne locații din circuitul cultural al orașului. Acest spațiu complet renovat va oferi un program constant și variat timișorenilor, păstrând la loc de cinste cele două componente care l-au consacrat: proiecțiile de filme și concertele. Este al doilea cinematograf din oraș pe care îl redeschidem în ultimul an, continuând strategia noastră de valorificare a patrimoniului cultural abandonat în ultimele decenii.”

– Dominic Fritz, Primarul Municipiului Timișoara


Cinema Tiimiș

„Ne dorim ca vineri, 13 octombrie, să fie o zi cu noroc și acest program special să dea tonul unui sezon bogat la Cinema Timiș, care va găzdui festivaluri de film și avanpremiere cu invitați ale celor mai așteptate producții cinematografice ale toamnei, dar și programe tematice și alte surprize. Așteptăm cât mai mulți timișoreni să se bucure de program și să redescopere acest cinematograf emblematic al orașului!”

– Ioana Dragomirescu, coordonatoarea cinematografelor din cadrul Centrului de Proiecte

Vineri, 13 octombrie, sala de peste 500 de locuri va fi inaugurată cu proiecția filmului „Asteroid City”, în exclusivitate pe ecran mare – unul dintre cele mai mari din oraș. Înaintea proiecției, publicul va avea parte de un concert al trupei Soul Serenade care va interpreta, împreună cu îndrăgitul muzician de origine timișoreană Hanno Höfer, piese blues și swing, inspirate chiar din coloana sonoră a filmului.

Sâmbătă, 14 octombrie, este ziua dedicată întâlnirii cu două dintre cele mai așteptate producții românești ale toamnei și echipele lor. De la 17:30 are loc proiecția comediei „Nuntă pe bani”, în premieră, urmată de o întâlnire cu apreciatul vlogger Mircea Bravo, însoțit de regizorul Cristian Ilișuan și actorii Alexandra Spătărelu, Bob Rădulescu și Adrian Cucu. De la 20:30 urmează proiecția dramei „Libertate”, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu, care abordează Revoluția din 1989. Regizorul și o parte din echipa filmului, printre care actorii Iulian Postelnicu și Ștefan Iancu, vor răspunde întrebărilor publicului după proiecție.

Ultima zi a weekendului inaugural – duminică, 15 octombrie – începe cu o altă producție proiectată în exclusivitate, „Empire of Light”, al regizorului Sam Mendes, care celebrează magia cinematografului și influența pe care aceasta o poate avea în viețile oamenilor. Programul se încheie cu proiecția în avanpremieră a documentarului „Playback”, de la ora 20:00. Filmul realizat de Iulia Rugină este un road movie emoțional prin muzica României ultimilor 50 de ani. După discuția cu regizoarea, spectatorii sunt invitați la un party retro, unde muzica va fi aleasă chiar de DJ Sorin Lupașcu, protagonistul filmului. Acesta se va desfășura la subsolul cinematografului, în fostul Club 30, acum renovat și multifuncțional, dar care se păstrează cu siguranță în amintirea multor timișoreni.


Cinema Timiș

Clădirea renovată cuprinde sala principală pentru proiecții de film, concerte și alte evenimente, cu o capacitate de 529 locuri pe scaune, dotată cu ecran fix de cinema 2D/3D, proiector digital Barco 4k, sistem de sunet pentru cinema Dolby Surround 7.1 și instalaţie auxiliară de sunet pentru evenimente.

La subsol este o sală multifuncțională cu o suprafață de 160 mp, care poate găzdui până la 120 de persoane, dotată cu ecran retractabil și videoproiector, sistem de sunet profesional și mobilier modular

Încă trei săli 3 săli mai mici, dotate cu ecrane interactive și mobilier modular, pot găzdui cursuri, workshopuri și alte evenimente cu un număr restrâns de participanți. Cinema Timiș mai dispune de un hol de acces și un foaier generos, de peste 100 mp, precum și de o zonă de cafenea, la frontonul stradal, și alta de bar, la subsol.

Accesul persoanelor care folosesc scaunul cu rotile este posibil, spațiul fiind dotat cu 3 platforme elevatoare pentru acces în diferitele spații ale cinematografului, locuri special rezervate în sala de cinema și toatele adaptate.

Valoarea investiției de reabilitare și dotare la standarde tehnice moderne este de 22.322.857 lei fără TVA. Execuția a fost realizată de Audiotech Multimedia Group SRL, după un proiect întocmit de Archistudio SRL.


Cinema Timiș, sală multifuncțională
Cinema Timiș, sală multifuncțională
Cinema Timiș, intrare
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?