Centrul de Proiecte
Timișoara
Noutăți
16 septembrie 2024

Ce poți să vezi în 𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 între 16 - 22 septembrie

𝐒𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 găzduiesc și săptămâna aceasta evenimente captivante. Fie că ești pasionat de cultură, dorești să cunoști oameni noi sau pur și simplu cauți o activitate plăcută la începutul toamnei la Timișoara, recomandările noastre te vor ajuta să îți planifici timpul liber.
Harababura Vintage Fair 2023, Andrei Infinit

Descoperă mai jos ce evenimente interesante te așteaptă în această săptămână:

Harababura Fair

Harababura Vinyl Fair - Târgul de vintage și design este deja emblematic pentru comunitatea creativă din Timișoara. Fiecare ediție aduce împreună creatori și vizitatori interesați de creații sau de obiecte originale. Harababura nu e doar un târg local, ci unul care este deja pe harta de interes a creatorilor și a iubitorilor de design sustenabil, fie că sunt din regiune și chiar mai departe. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 20-22 septembrie și se va desfășura la Centrul de Proiecte - Parter și Curte. 

Mai multe informații aici

Sci-Fi Cafe, Inteligența Artificială

Săptămâna aceasta, Timișoara stă sub semnul science fiction și fantasy. Singurul festival de gen desfășurat la Timișoara - The Galactic Imaginarium Filme Festival propune o gamă largă de evenimente, nu doar proiecții de film. Și pentru că Inteligența Artificială este un subiect care interesează tot mai mulți oameni pentru că ne influențează deja viața de zi cu zi, poți lua parte la această Sci-Fi Cafe pe tema IA, o masă rotundă moderată de Dorin Davidescu, redactor de carte și de presă. Evenimentul este realizat în parteneriat cu House of European Institutes și se desfășoară la Bastion 1, vineri, 20 septembrie, de la ora 16,00. 

Mai multe informații aici

Atelier de pictat supereroi

Chiar dacă au început școala, copiii pot participa la un atelier de pictat supereroi desfășurat în cadrul Festivalului de film internațional The Galactic Imaginarium Film Festival, duminică pe 21 septembrie, între orele 13,00 și 14,30, la Bastion 1. Cei mici vore avea ocazia să învețe să deseneze eroii preferați de la specialistul în animații, Bogdan Mihăilescu. Copiii se vor bucura și de joacă cu piese LEGO, pictură pe pietre sau pânză. În spațiul de întâlnire, va fi organizată și o zonă de jocuri video retro, poze cu extratereștrii, precum și clone Star Wars. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Hei House of European Institutes. 

Mai multe informații aici

Vis.Viață (Imaginary Youth), un film despre și cu adolescenți, la Cinema Victoria 

Filmul în regia Ruxandrei Gubernat, prezentat în cadrul One World România la Timișoara, urmărește trei adolescenți în ultimii ani de liceu, înainte, în timpul și după Covid. În timp ce își fac planuri să plece din România după ce termină liceul, Una - o actriță, Habet - un trapper și Ștefania - o activistă de mediu, se găsesc prinși în drame și dileme legate de viitor. Cum le va afecta planurile tot ce se întâmplă în jurul lor? Cine va reuși? Proiecția de la Cinema Victoria, sâmbătă, 21 septembrie, ora 20,30, va fi urmată de o discuție cu Mircea Dragu, moderată de Anais Dragu. 

Mai multe informații aici

Dacă vrei să afli mai multe despre programul One World Romania 2024 la Timișoara - Festival Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului, o poți face aici

Spații Pentru Comunitate sunt spațiile deschise tuturor, publicului larg și comunității. Cele 8 spații, la care se adaugă Cinema Victoria și Cinema Timiș, în caz că nu ai aflat încă, găzduiesc toată paleta de evenimente  pe care ți le poți imagina și dori să se întâmple în Timișoara.


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?