Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
21 iunie 2024

Bucură-te de vară, în Timișoara: Passenger vine pentru prima dată în vestul țării, pe scena „Celebrarea orașului” 2024

Passenger, artistul britanic cu peste 14 milioane de ascultători pe platforma Spotify, vine pentru prima dată în Timișoara și va susține sâmbătă, 17 august 2024, primul concert în vestul țării, la invitația Centrului de Proiecte, pe scena evenimentului „Celebrarea orașului”. Zdob și Zdub, cea mai populară trupă din Republica Moldova, va completa programul serii cu un concert electrizant, în stilul etno-rock deja consacrat.
Foto: Adrian Anghel

Următorul artist internațional, cu o audiență de peste 11 milioane de ascultători lunari pe Spotify, al cărui cel mai recent album a înregistrat peste 330 de milioane de difuzări doar în Marea Britanie, și care de asemenea va concerta în premieră în Timișoara, va fi anunțat public în data de 6 iulie 2024. 

„Celebrarea orașului”, parte din moștenirea Programului Timișoara 2023, este un eveniment platformă finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de Proiecte. Ediția din acest an va avea loc în perioada 16-18 august și va aduce împreună creatori și producători de evenimente din Timișoara, într-o desfășurare de forțe menită să arate unicitatea comunității Timișoara 2023, dar și potențialul uriaș pe care orașul de pe Bega îl are în a găzdui evenimente mari. „Celebrarea orașului” propune publicului peste 100 de evenimente culturale, sportive și comunitare, pentru toate vârstele. În premieră absolută pentru evenimentele din Timișoara, locațiile principale de desfășurare vor fi Parcul Civic și Bulevardul I. C. Brătianu, două zone centrale din inima orașului, cu o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați. 

După succesul de anul trecut al City Celebration continuăm anul acesta cu o ediție și mai ambițioasă, care ne provoacă să vedem prin lentila culturii, locuri din Timișoara care până acum nu au fost spații culturale. City Celebration face parte din strategia noastră de a transforma orașul prin cultură și de a aduce împreună comunitatea. Este și un manifest că Timișoara poate atrage și găzdui cu succes evenimente culturale cu nume mari pe scenă și public numeros.

– a spus primarul Dominic Fritz.Passenger, concert  în premieră în Timișoara, pe scena „Celebrarea orașului” 

Cântăreț și compozitor multi-premiat și cu vânzări de platină, Passenger a trecut de la concerte la colțul străzii la stadioane pline și are peste 7,4 milioane de abonați pe canalul de YouTube, 3,8 milioane de urmăritori pe Facebook și peste 14 milioane de ascultători pe lună pe platforma Spotify. „Let Her Go” a ajuns numărul 1 în 19 țări și a înregistrat peste șase miliarde de stream-uri la nivel global, fiind a doua cea mai difuzată piesă din toate timpurile. Consecvența producției sale și autenticitatea sa, atât pe scenă, cât și în afara ei, i-au adus lui Passenger o bază de fani la nivel mondial și turnee în întreaga lume, fiind cap de afiș pe unele dintre cele mai renumite scene. 


foto: Mila Austin

Celebrarea orașului este un eveniment pe care, încă de la prima ediție, l-am gândit și imaginat ca eveniment platformă, care să unifice toate energiile creatoare din Timișoara și care să arate tuturor forța extraordinară pe care organizațiile culturale, sportive, comunitare și civice o au, atunci când lucrează împreună. Ne dorim ca la fiecare ediție să conectăm orașul la cele mai actuale trenduri din zona muzicală europeană și internațională și să oferim astfel timișorenilor atât posibilitatea participării, în orașul lor, la evenimente de anvergură internațională, dar și motive pentru care să redescoperim și să iubim Timișoara și energiile creative unice ale orașului.

– a completat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte

 

Trupa Zdob și Zdub este cea mai populară trupă etno-rock din Republica Moldova, care combină hardcore-ul și folclorul balcanic într-un mod unic și original. Cu elemente de hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk și triluri de fluier sau trompetă tradițională, trupa a creat un crossover muzical inegalabil. Zdob și Zdub îmbină intensitatea urbană cu spiritul rural. Zdob și Zdub au evoluat pe aceeași scenă cu numeroase formații cu renume mondial: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin' Criminals, Linkin Park ș.a. Pe parcursul a peste 20 de ani, trupa a avut turnee în peste 30 de țări europene, evoluând pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa, cum ar fi Sziget (Ungaria), Roskilde (Danemarca), Exit (Serbia), Krefelder Folkfest (Germania), Rock For People (Cehia) etc. În 2019, trupa a lansat cel de-al zecelea album, intitulat Bestiarum. Zdob și Zdub au reprezentat Republica Moldova de trei ori la Eurovision, în 2005, 2011 și 2022. În 2022, Zdubii au evoluat pe scena de la Eurovision împreună cu Frații Advahov. Piesa Trenulețul le-a adus locul 7 după punctajul total și locul 2 după punctajul oferit de public.

 


foto: Zdob și Zdub
Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?