Centrul de Proiecte
Timișoara
Timișoara 2023
8 martie 2024

Arhiva ZONA, la București

Legendarul festival timișorean ZONA reprezintă un vârf al scenei de performance din România. Zilele acestea fi admirat la București.
Salonul de proiecte

Desfășurat între anii 1993 și 2002, festivalul ZONA a transformat Timișoara într-un centru dinamic al artei contemporane și s-a bucurat de recunoaștere dincolo de granițele țării. 30 de ani mai târziu, în cadrul „Timișoara 2023 la nesfârșit” https://continua.timisoara2023.eu/ro/ , festivalul a revenit cu o ediție-eveniment, găzduită de MX – Muzeul „Corneliu Miklosi”, cu o expoziție retrospectivă a Festivalului Zona și o serie amplă de întâlniri și performance-uri.

Acum, arhiva edițiilor ZONA poate fi văzută la București, în cadrul unei expoziții organizate de Salonul de proiecte, în colaborare cu Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Vernisajul, pe 7 martie, a fost însoțit de lansarea cărții Zona Festival, editată de Ileana Pintilie și PUNCH. Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:00, în spațiul expoziției va avea loc un performance Manuel Pelmuș, în colaborare cu Anton Skaaning Thomsen. Expoziția „Arhiva ZONA” rămâne deschisă la Salonul de proiecte (Palatul Universul, str. Ion Brezoianu 23-25, București) până pe 7 aprilie.

Găsiți aici mai multe detalii: https://salonuldeproiecte.ro/expozitii/Zona/ 


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?