Centrul de Proiecte
Timișoara
Comunicate
19 decembrie 2022

Aplicația City App & Toolbox a ajuns în faza de licitație

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a scos la licitație publică „City App & Toolbox” și invită toți furnizorii interesați la licitația de servicii IT: Dezvoltare de software, internet și asistență pentru platforma digitală a orașului. Licitația este deschisă din 11 decembrie 2022 sub numărul CN1050242 pe e-licitatie.ro, iar ofertele se pot depune până la data de 10 ianuarie 2023. Valoarea achiziției este de 1.260.504 lei (fără TVA).
Piața Unirii, Timișoara

Aceste instrumente vor deveni platforma digitală a orașului, vor promova Timișoara ca destinație turistică și oferta sa de evenimente și activități, în special în contextul titlului de „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și nu numai. Aplicația își propune să devină agenda digitală a evenimentelor din Timișoara, disponibilă și utilă atât locuitorilor, cât și turiștilor.

Se dorește ca instrumentul digital să permită, printre multe alte facilități, personalizarea informației conform criteriilor și a temelor de interes selectate de utilizator, salvarea evenimentelor în calendarul propriu și primirea de notificări la publicarea unor evenimente de interes. Vizitatorii orașului vor putea obține informații utile despre obiectivele turistice din oraș, dar și articole dedicate despre locuri și evenimente recomandate.

Operatorii și instituțiile culturale vor putea valorifica la rândul lor o componentă a aplicației, un toolbox, care le oferă posibilitatea de înregistrare și adăugare automată de conținut și actualizare în timp real a informațiilor. Mai mult decât atât, toolbox-ul ar putea deveni și un instrument de comunicare între operatori și instituții publice, facilitând prin digitizare anumite procese de avizare.

Aplicația și toolbox-ul fac parte din moștenirea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, rămânând un instrument digital la dispoziția operatorilor și a utilizatorilor pe viitor.

Conceptul aplicației a fost făcut după o serie de consultări cu programatori IT, specialiști din domeniul universitar, dar și operatori culturali. De asemenea, documentația de achiziție a fost întocmită prin consultarea unor experți externi. La elaborarea caietului de sarcini s-a ținut cont inclusiv de studii de piață.

Complexitatea caietului de sarcini reflectă strategia și viziunea Centrului de Proiecte față de utilitatea produsului final. Se dorește ca aplicația mobilă să fie autentică și originală și personalizabilă pentru fiecare utilizator în parte. Centrul de Proiecte a optat pentru construirea unui produs de la zero pentru a avea controlul în dezvoltarea viitoare a proiectului, ceea ce devine dificil în cazul aplicațiilor produse anterior pe bază de subscripție.

Achiziția și documentele tehnice pot fi găsite aici: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100160697


Distribuie

Contact Presă

Anderka-Maria Iancea
Comunicare și relații publice
comunicare@centruldeproiecte.ro
+40711.931.123
Este utilă această pagină?