În cadrul programul European Echoes au obținut finanțare 13 proiecte, dintre care 6 din categoria proiectelor mari, 6 din categoria proiectelor medii, respectiv un proiect din categoria proiectelor mici. Prin programul Grow vor fi finanțate 42 de proiecte, dintre care 21 din categoria proiectelor mici, 14 din categoria proiectelor medii, respectiv 7 din categoria proiectelor mari. Au obținut finanțare prin programul Inside Timișoara 17 proiecte, dintre care 4 mari, 7 medii și 6 mici. Lista completă a proiectelor care au obținut finanțare se regăsește aici.
Cele 72 de proiecte, care implică peste 150 de parteneri din plan local, național și internațional, vor ajuta ca Timișoara să devină un loc mai deschis și mai primitor pentru comunitățile orașului, vizitatorii și prietenii săi, indiferent de vârstă, gen, statut social și economic, etnie, religie sau orientare sexuală. De altfel, calitatea proiectelor care au obținut finanțare este egalată de varietatea lor. Astfel, în lunile care urmează, avem un program intens pentru iubitorii metalului, dar și pentru pasionații concertelor de orgă, muzică balcanică, folk sau dansuri populare. Avem noi motive să ne dăm întâlnire la Timișoara cu prietenii cinefili, dar și cu profesioniștii din new media sau cei interesați de practicile teatrale din Europa. Proiecte curajoase ne propun noi moduri în care să ne bucurăm de regiune și de oraș, de la campusurile studențești la culoarul Canalului Begăi.
„Succesul de care se bucură aceste programe de finanțare ne arată că scopul de a facilita accesul operatorilor culturali la fondurile alocate programului CEaC a fost atins, iar Timișoara 2023 înglobează toate elementele necesare unui pol cultural. Prin aceste finanțări, se pun în lumină manifestările culturale, iar Europa și întreaga lume au posibilitatea de a intra în contact, în spațiul românesc, cu producții și creații de valoare, capabile să schimbe fața unui întreg oraș. Mai mult, ne asigurăm încă o dată că dezvoltarea prin cultură este o realitate și nu un simplu deziderat", a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
Pentru evaluarea celor 182 de cereri de finanțare au lucrat 35 de evaluatori, munca lor însumând peste 1000 de ore. Organizațiile nemulțumite de rezultatul evaluării, ale căror proiecte nu se regăsesc printre cele care au obținut finanțare în urma rezultatelor etapelor de evaluare 1 și 2, pot transmite o contestație la adresa proiecte@centruldeproiecte.ro, până cel târziu miercuri, 12 aprilie 2023.