RE:FRAME ™ - povestiri în alb și negru este un manifest vizual despre rolul celor care nu au fost niciodată protagoniștii din poveste. Într-o lume în care povestitorii tradiționali pun accent pe un singur erou, proiectul nostru evidențiază că nu doar personajul central contează, ci mai ales acei necunoscuți care fac posibilă desfășurarea acțiunii. Totodată, este promovată diversitatea culturală a Banatului, prin valorificarea resurselor care definesc identitatea locală și regională. Zona din vestul țării care și-a țesut istoria cu fire de ață multietnice și a prezentat în permanență o bună înțelegere între culturi. Karl Windberger devine aici un regizor al momentelor și construiește decorul tăcut al orașului prin lentila aparatului său.
Fotografiile realizate între 1984-1999 surprind viața din Timișoara pe care noi am împărțit-o pe șase tematici: Portrete, Muncitori, Sport, Transport, Sărbătoare și Copii. Fiecare fotografie este o fereastră spre o poveste colectivă. O simfonie de roluri secundare ce definesc și susțin întregul spectacol al orașului. Această expoziție ne îndeamnă să reîncadrăm modul în care vedem Timișoara – nu doar ca un loc al marilor momente istorice, ci ca un spațiu construit cu migală, pas cu pas, de oameni obișnuiți, iluștri în anonimatul lor. RE:FRAME ™ - povestiri în alb și negru invită privitorul să își lărgească perspectivele și să-și elibereze imaginația. Totodată, propune declanșarea nostalgiilor și stârnește curiozitatea despre interacțiunile și valorile comune care au modelat Timișoara.
Reîncadrarea este o poveste din Timișoara, definită prin fiecare gest, fiecare pas și fiecare vis. Este despre orașul ascuns în micile detalii, trăit și transformat de acei oameni care, fără să își ceară locul în istorie, sunt parte din ea. Proiectul nostru oferă publicului ocazia să exploreze această istorie comună printr-un set de imagini ce surprind interacțiunile și diverse evenimente ale acestor comunități. RE:FRAME ™ - povestiri în alb și negru nu ar fi fost posibil fără partenerii noștri. Aducem mulțumiri Muzeului Cineastului Amator pentru materialele pe care ni le-au pus la dispoziție. Proiectul este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.