Centrul de Proiecte
Timișoara
DiscuțieExpoziție

On growth and clutter

17–21 iulie 2024
On growth and clutter este expoziția cu lucrări de concept pentru scurtmetrajul de debut The Shoebox al autoarei Cristina Pârvu.  În cadrul expoziției, care va fi deschisă pe 17 iulie, va avea loc și o discuție, începând cu ora 20:00, despre procesul de lucru și proiectele la care a lucrat și lucrează în prezent artista. The Shoebox este un scurtmetraj despre dificultatea de a comunica și spune povestea relației dintre un tată și fiica lui în contextul obsesiei lui de a cumpăra și acumula obiecte în apartament. Proiectul este o coproducție Safe Frame / RO (Helga Fodorean) și Cola Animation / PT (Susana Antonio). Povestea este centrată în jurul deteriorării relației dintre tată și fiica lui, provocată de un hoarding obsesiv al tatălui. Pe măsură ce problemele lui se agravează, este din ce în ce mai puțin receptiv la nevoile fiicei lui. Dificultățile din relația lor sunt dublate și de o degradare fizică a spațiului de locuit, care este invadat de cutii și devine claustrofobic. În final, casa lor se transformă într-un labirint înfricoșător format din rânduri interminabile de cutii suprapuse care pun în pericol viața fetiței.

”Labirintul este o alegorie pentru senzația de neputință pe care o simt persoanele ce suferă de boli mintale, blocate într-un cerc vicios, dar mai ales oamenii apropiați lor, care sunt martori ai degradării. Labirintul pare că este viu, se strânge și se modifică ca și cum ar anticipa orice mișcare, o amăgește și întărește senzația de spaimă a fetiței, care devine victimă indirectă a suferinței tatălui. Consider că tema este una relevantă în special în contextul societății românești în care în continuare este tabu să vorbești despre probleme de sănătate mentală”, declară Cristina Pîrvu. Există deja un scenariu și materiale grafice, filmul fiind în perioada de dezvoltare, fiind necesar în această fază să îmbunătățească și să rescrie scenariul. De asemenea, Cristina Pîrvu va produce mai multe schițe și concepte vizuale care să însoțească textul folosind tehnici digitale pentru accesibilitatea și versatilitatea lor. În cadrul bursei, Cristina Pîrvu va pregăti și o expoziție cu printuri, schițe inițiale originale, iar prezentarea va fi susținută cu material vizual și cu ajutorul unui proiector.

Program de vizitare: miercuri - vineri: 16:00 - 20:00

sâmbătă - duminică: 14:00 - 20:00.
Cristina Pîrvu este ilustratoare și creatoare de animație, locuiește și lucrează în București. A urmat cursurile Universității de Arhitectură din București, însă și-a urmat pasiunea de a studia animație și ilustrație participând în anii de după facultate la diverse workshop-uri și cursuri de specialitate: Animation Worksheep, organizat de Animest în București. Pictoplasma Academy (in Berlin, organizat de festivalul Pictoplasma), SYAA (Animest), program dedicat regizoarelor aflate la început de carieră etc. Timp de 2 ani a dobândit experiență de lucru în cadrul câtorva studiouri de animație și lucrează ca freelancer din 2020. Printre proiectele la care a lucrat se numără videoclipuri pentru muzică, animații educaționale sau reclame pentru clienți locali și internaționali. În practica personală, explorează relația sa cu propria feminitate, emoțiile și relațiile interumane, căutând inspirație în viața de zi cu zi. Este membră a colectivului internațional de animație Cola Animation și lucrează la primul său scurtmetraj animat de autor.

Program

Expoziție
17–21 iulie 2024
,
19:00
20:00

On growth and clutter: expoziție & talk

Bastion 1
#SpațiiPentruComunitate
Mai multe detalii

Arhivă program

Este utilă această pagină?