Centrul de Proiecte
Timișoara
Cultură
Sesiunea 2021

VolTM2021 – programul de voluntariat

Perioada
4 octombrie – 20 noiembrie 2021
Finanțat prin
Suma solicitată
74.500 lei

Proiectul VolTM2021 face parte din programul transversal de voluntariat al programului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, stația Electro-Cultura (Power Station), contribuind la misiunea acestui teritoriu central de a crește angajarea și atașamentul diferitelor segmente de public față de programul TM CEaC, de a contribui la creșterea gradului de implicare civică a cetățenilor de toate vârstele și din toate mediile, precum și la creșterea și consolidarea capacităților în rândul operatorilor culturali din Timișoara și din zona Banat.

Viziunea programului de transversal de voluntariat este o comunitate timișoreană vibrantă în care fiecare membru se simte conectat prin participarea la activitățile de voluntariat cultural. Concret, proiectul cuprinde un instrument online pentru managementul resurselor pentru voluntariat și implicare civică, un instrument de cercetare sociologică,  evenimente de informare și formare pentru rolurile specifice de voluntari culturali și personalul implicat în managementul voluntarilor din organizațiile culturale timișorene, și vom implica in evenimente de dialog și networking.

Proiectul VolTM2021 vom recrutează și include în programe de instruire specifice minimum 50 de voluntari și coordonatori de voluntari implicați în proiectele programului cultural. Proiectul va contribui la stabilirea unor raporturi de colaborare în domeniul voluntariatului cu toți partenerii culturali, susținându-i în instruirea voluntarilor proprii și punând bazele comunității de voluntari ai programului. Aceștia participă, de asemenea, la 10 sesiuni de formare face-to-face și online, seminarii, vizite și schimburi de experiență cu echipele Novi Sad 2022 și Veszprem-Balaton 2023.


Distribuie
Este utilă această pagină?